Tribuna
European Best Destinations
Curtea Constituţională - a şaptea amânare în privinţa Codurilor penale
Curtea Constituţională - a şaptea amânare în privinţa Codurilor penale
© ccr.ro

Curtea Constituţională a amânat, pentru a şaptea oară, luarea unei decizii în privinţa modificărilor aduse Codurilor penale, iar un nou termen a fost stabilit pentru 29 iulie.

"În ziua de 11 iulie 2019, Plenul Curţii Constituţionale, în cadrul controlului anterior promulgării, a dispus amânarea pentru data de 29 iulie 2019 a continuării deliberărilor asupra sesizărilor de neconstituţionalitate privind:
- Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul
penal, precum şi a Legii nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea
faptelor de corupţie (obiecţii formulate de deputaţi aparţinând Grupurilor
parlamentare ale Partidului Naţional Liberal şi Uniunii Salvaţi România, precum şi
de Preşedintele României); - Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi pentru modificarea Legii nr.304/2004 privind
organizarea judiciar (obiecţii formulate de deputaţi aparţinând Grupurilor parlamentare ale Partidului Naţional Liberal şi Uniunii Salvaţi România, precum şi de Preşedintele României)", transmite un comunicat al CCR.

Conform G4Media, judecătorii se pare că au parcurs aproximativ jumătate din materialul realizat de raportori, dar au întrerupt şedinţa din cauza problemelor de sănătate ale preşedintelui Curţii, Valer Dorneanu. O altă eşdinţă a avut loc miercuri dar a fost amânată tot din cauza absenţei, pe motive medicale, a lui Valer Dorneanu.

Pe 27 mai, înainte de reînnoirea Curţii Constituţionale, surse din cadrul CCR, citate tot de G4Media,anunţau că cele două Coduri ar putea fi trimise din nou în Parlament deoarece membrii Comisiei speciale condusă de Florin Iordache au pus greşit în aplicare deciziile Curţii, care a mai respins o dată modificările aduse celor două acte normative.

Ultima oară când CCR a luat în discuţie Codurile penale a fost pe 26 iunie, dar o decizie pe sesizările depuse de PNL, USR şi preşedintele Klaus Iohannis a fost amânată atunci pentru a patra oară. Judecător raportor pe Codul penal este preşedintele Curţii, Valer Dorneanu, iar pe Codul de procedură penală este fostul şef al DNA, Daniel Morar.

Pe 10 mai, preşedintele Klaus Iohannis a atacat la Curtea Constituţională modificările aduse la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, care au fost votate după doar două săptămâni de dezbatere. Anterior lui Iohannis, PNL şi USR au atacat modificările aduse celor două acte normative la Curtea Constituţională.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia