Tribuna
Cseke a demisionat de la Sănătate
Cseke a demisionat de la Sănătate

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi-a anunţat demisia din funcţie, cauza fiind nemulţumirea privind suam alocată  Ministerului Sănătăţii la ultima rectificare bugetară, informează Mediafax. Cseke spune că rectificarea s-a discutat fără a i se cere punctul de vedere, şi a precizat că în mandatul său a avut mai multe dispute cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor, informează Mediafax.
Cseke Attila a spus că abia miercuri, la ora 14, a primit proiectul rectificării bugetare şi că nici nu a fost consultat în legătură cu acesta, fapt pe care l-a calificat ca fiind "extrem de grav".
El a precizat că şi-a exprimat nemulţumirea şi în şedinţa de Guvern de miercuri şi că joi a avut o discuţie cu premierul Emil Boc, căruia i-a înaintat demisia. Cseke a precizat că premierul i-a cerut să nu demisioneze.
El a mai spus că încă de săptămâna trecută a solicitat Ministerului Finanţelor, printr-o adresă oficială, o discuţie între MFP, Ministerul sănătăţii şi CNAS în vederea rectificării bugetare, însă nu s-a dat curs cererii sale.
Cseke Attila şi-a exprimat speranţa că UDMR va găsi în scurt timp un înlocuitor la Ministerul Sănătăţii, subliniind că reformele începute în sistemul sanitar trebuie continuate.
Cseke a fost criticat, recent, de preşedintele Traian Băsescu, care a declarat, public că că ministrul Sănătăţii şi preşedintele CNAS "ori se înţeleg" şi "pun ordine în cheltuieli", ori pleacă de la cele două instituţii. Băsescu spunea atunci că a avut o discuţie cu premierul şi va trebui găsită o soluţie "foarte rapid".
Şeful statului a menţionat că, în ultimul trimestru al anului trecut, Guvernul a luat din alte domenii şi a dat 2,5 miliarde de lei pentru stingerea arieratelor în sănătate. "S-au stins atunci, astăzi avem din nou aproape două miliarde arierate", a spus el, subliniind că acest lucru nu mai poate continua.
Cseke Attila declarase, în urmă cua proape o lună, că bugetul Sănătăţii are nevoie la rectificarea bugetară de patru miliarde de lei, cele mai mari probleme financiare fiind la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, unde sunt necesare trei sferturi din suma totală pe care o vom solicita.
În ciuda poziţiei acestuia, la rectificarea bugetară, Sănătatea a primit doar 341,2 milioane lei, reprezentând transferuri din bugetul de stat către bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate pentru acoperirea deficitului acestuia. Suma primită reprezintă mai puţin de zece la sută din cât Cseke susţinea că ar fi necesar.
Cseke Attila a fost nominalizat de UDMR pentru poziţia de ministru al Sănătăţii în 18 decembrie 2009. Este membru al UDMR din 1997.comentarii
3 comentarii

pai cu banii pe care i-a primit(adica a 6-a parte)cat au trebuit,era normal.
david
05.08.2011 09:15
oare cei care au facut lucrul de mantuiala la maternitatea giulesti, au primit bani cati trebuia, au primit mai multi bani sau mai putini bani?
un sibian
05.08.2011 09:54
Cineva din guvern distruge sanatatea si i-a pus in carca lui cseke attila bathory de fier aceasta raspundere ca sa para ca vine de la unguri, dar romania e vanduta de mult si comanda se afla afara, de accea nu merge si nu se poate nimic decat interesele celor care stiu ca nu mai apuca la ciolan, oricum a distrus si ce mai era acuma va veni casapul sef care da lovitura de gratie codul e bun
yulos
05.08.2011 18:47
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia