Tribuna
Corespondenţă din S.U.A.
Preşedintele Klaus Johannis a lansat a treia carte la New York
10220 vizualizari
Preşedintele Klaus Johannis a lansat a treia carte la New York

Pe 26 septembrie a.c. a avut loc, în sala festivă a prestigiosului club Liederkranz, Manhattan, lansarea cărţii preşedintului Klaus Johannis, "EU.RO - Un dialog deschis despre Europa", eveniment marcant pentru românii din diasporă, dar şi pentru mulţi invitaţi americani interesaţi de realitatea României de astăzi, ca parte integrantă a Uniunii Europene.
Preşedintele român a punctat în primul rând situaţia de "nemulţumire profundă" a poporului tocmai din cauza proastei guvernări PSD din ultimii ani. Totuşi adaugă el, populaţia a învăţat că protestele în stradă au adus serii de cutremure politice. "Totuşi, în această nemulţumire eu văd câteva semne foarte frumoase şi pe care le consider în esenţă pozitive. Societatea românească şi-a depăşit faza amorfă, este vie, participă, verbalizează aşteptările şi atunci când lucrurile merg deosebit de prost oamenii sunt dispuşi să iasă în stradă şi cred că toate acestea sunt semnale foarte bune. Societatea este vie, participă la viaţa publică şi românii au înţeles că e important să spună ce vor".
Neparticiparea la vot a generat majoritatea puterii guvernului, rămâne o lecţie ce nu trebuie repetată. Prezenţa masivă din mai 2019 a demonstrat în sfârşit că guvernul trebuie să plece de la conducere.
Referindu-se la cartea prezentată, preşedintele subliniază poziţia sa de pro-european:" EU este Uniunea Europeană şi RO este, evident, România noastră. Titlul este şi el cu semnificaţie puţin mai profundă. EU.RO înseamnă că Europa este România şi România este Europa. Suntem indisolubil legaţi şi este bine aşa. Eu, personal, sunt pro-european, sunt convins pro-european, cum sunt - apropo - şi convins transatlantist. Şi aceste lucruri am vrut să le transmit prin ce am scris în această carte".
S-a adus în discuţie întoarcerea românilor din diasporă. Klaus Johannis a reliefat că România ar avea de câştigat în cazul revenirii lor acasă datorită performanţelor şi experienţelor de lucru dobândite în ţările de imigraţie.
Lansarea de carte a fost urmată de o sesiune de autografe.

A consemnat din New York Florin PREDESCU

comentarii
2 comentarii

De lansat, o fi lansat-o, dar cine i-o citeste?
09.10.2019 22:57
Cei cu carte
Tu ai parte...?
Hop
10.10.2019 17:31
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia