Tribuna
PNL
Corala Facultăţii de Teologie colindă în Portugalia
*Studenţii teologi vor susţine patru concerte de colinde şi muzică bisericească în Lisabona şi Setubal, la invitaţia unui preot român ortodox*
În perioada 9-13 decembrie 2009, românii din Portugalia primesc colindători de acasă: Corala Facultăţii de Teologie "Andrei Şaguna" din Sibiu. La invitaţia preotului român Marius Pop, teologii sibieni susţin patru concerte de colinde şi muzică bisericească. Primul dintre ele a fost programat aseară în Catedrala Patriarhală din Lisabona, iar astăzi teologii sibieni vor concerta în Biserica São Sebastião din Setúbal. Ultimele două concerte vor fi găzduite de Basílica da Estrela din Lisabona, în 12 decembrie, şi de Parohia Ortodoxă Română din Lisabona, în 13 decembrie.
"Preotul român Marius Pop, din Portugalia, organizează manifestări spiritual-culturale în posturile mari. Am fost şi noi acum patru ani, a fost şi Prea Fericitul Daniel, iar în acest s-a solicitat şi prezenţa unui grup coral. Consider că această lucrare pastorală, spirituală şi culturală este o şansă pentru studenţii noştri şi pentru românii care trăiesc în Portugalia", spune ÎPS Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului şi decan al Facultăţii de Teologie "Andrei Şaguna".
Corala teologică este condusă de pr. lect. univ. dr. Vasile Sorin Dobre şi are în componenţă preoţi, diaconi, profesori şi studenţi ai Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Sibiu. PS Andrei Făgăraşanul însoţeşte Corala în Portugalia. Seria de concerte este organizată de Institutul Cultural Român de la Lisabona în parteneriat cu Biserica Ortodoxă Română din Portugalia.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica