Tribuna
Burduja îl va plimba pe "ION" prin ţară
Burduja îl va plimba pe
© facebook/Sebastian Burduja

Ministerul cercetării, Sebastian Burduja a anunţat că inteligenţa artificială "ION" va porni într-o "carAIvană", "ca să îl ajutăm să își facă treaba". El a mai spus că aproape 10.000 de oameni au votat ca ION sa vina in orasul lor, iar pe primul loc este București, urmat apoi de Iași, Cluj și Timișoara. 
"ION, soluția de inteligență artificială creată de cercetători și experți în tehnologie din România, a transmis astăzi primele rezultate publice, după ce a primit peste jumătate de milion de mesaje de la români din țară și din diaspora, în primele 10 zile de la lansare. Educația, îmbunătățirea sistemului de sănătate și a condițiilor pentru persoanele cu dizabilități sau vârstnice, nevoia de a crește calitatea vieții în orașele mari - acestea sunt subiectele principale de discuție ale românilor cu ION, surprinse în primul raport preliminar", a mai spus Burduja, pe pagina lui de facebook. 
Ministrul susţine că în primele zece zile de când structura "ION" funcţionează public, au fost peste un milion de vizite pe siteul său, a avut peste o jumătate de milion de mesaje și tag-uri în social media iar aproape 1000 de oameni vor să se alăture echipei: "olimpici internationali, studenți români la Cambridge, Oxford, Harvard, și la facultățile de top de tehnologie din România".


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA