Tribuna
Băsescu: regrete privind mărirea TVA şi atacuri la adresa presei
Băsescu: regrete privind mărirea TVA şi atacuri la adresa presei

Preşedintele Traian Băses­cu a declarat, ieri, că ar fi preferat să taie pensiile cu 10 procente, în loc să mărească TVA-ul cu 5%, informează Realitatea TV. Băsescu a făcut această declaraţie în contex­tul întâlnirii sale cu ex-minis­trul de Finanţe, Sebastian Vlădescu şi cu alţi economişti  la o masă rotundă orga­nizată de Ziarul Financiar.
„Eu am fost şi adeptul reducerii cu 10% a pensiilor pentru că n-am fi mărit TVA-ul. Acum, pensionarii pierd mult mai mult, pentru că TVA-ul nu-l mai poţi lua înapoi... Aşa, probabil că dădeam drumul la 5% acum şi la 1 ia­nuarie la al\i 5% `i era rezolvat[ problema. Şi nu ne puneam în fund trimestrul trei, că în doi deja făcusem creşterea. Dar poli­ticienii...", a spus şeful statului.
În cadrul unei conferinţe susţinută la acelaşi eveni­ment, preşedintele a subliniat din nou că mărirea TVA a fost "o mare eroare politică" şi că măsura luată a amânat ieşirea din recesiune. "S-au pierdut şase luni din acest motiv", a adăugat acesta.
Tot ieri, Traian Băsescu a atacat din nou presa, acuzând-o că a creat o at­mosferă ostilă faţă de reuşi­tele ieşirii din criză, infor­mează Mediafax. El a adău­gat că datorită crizei, „Româ­nia a trecut printr-un şoc teribil” şi că presa a creat, în plus, „o atmosferă groaznică”. Să treci prin criză cu un popor descurajat, voit descurajat, nu e uşor", a declarat Băses­cu. El a mai precizat că „exact corifeii descurajării”, care „dădeau lecţii Guvernului”, îşi fali­mentau chiar ziarele lor. „Ei nu erau în stare să ţină un ziar, dar dădeau lecţii cum se ţine o ţară", a mai susţinut şeful statului.comentarii
14 comentarii

Basescu a propus din start alte solutii.Boii de uslasi s-au opus , si , su sprijinul CC (al PCR ) au facut sa se apeleze la solutia proasta a cresterii TVA. Iar presa este de o josnicie fara seaman ! Ex. Intrebare adresata unui cetatean: Va convine ca s-a marit pretul la faina ? Iar raspunsul este dat ca stire !!!
Dibercea
20.05.2011 06:44
Presedintele greseste!Nu cred ca pensionarii puteau fi solutia iesirii din criza a Romaniei!Avem cei mai incompetenti si iresponsabili politicieni din lume:niciodata in ultimii 21 de ani nu si-au pus problema aducerii banilor la buget ci doar a cheltuirii lor!
Incompetenta,coruptie,amatorism...
20.05.2011 06:45
prea multe minciuni si prea multi pdl ist s-au imbogatit pe seama poporului saracit. suntem prea saraci ca sa mai suportam guvernarea de cacat a pdl. pdl nu a facut decat sa minta poporul , tot timpul mizeaza pe credinta poporului in prostie
nu mai crede nimeni in ce zice baselu
20.05.2011 07:07
O haita de lupi la 20 de milioane de oi+o mass-media aservita lupilor
ardelino
20.05.2011 07:28
O haita de lupi la 20 de milioane de oi+o mass-media aservita lupilor
ardelino
20.05.2011 07:28
Nu pot sa cred .Piratul ,intro clipa de luciditate,da vina pe politicieni,pe pensionari, pe toata lumea de parca tata mare ar fi fost presedinte si tot el ar fi anuntat cresterea de TVA.Imbecilul sacrifica inca o data toata lumea crezand ca romanii sant prosti.UN NENOROCIT CARE A SACRIFICAT CETATENII ACESTEI TARI pentru un partid de pupincuristi,obedienti,hoti si tot ce e mai rau .RUSINE JEGULEEEE.
Romanul
20.05.2011 08:21
Dar controlul afacerilor incheiate cu statul, oare nu poate avea efecte benefice ?
ID
20.05.2011 08:46
Nu reducerea pensiilor parintilor si oamenilor in varsta reprezinta solutia pentru relansarea economica. Presedintele "mascheaza" adevarata problema. Nefolosirea fondurilor europene datorita necredibilitatii clasei politice. Cum este posibil sa avem la dispozitie 20 miliarde euro din fonduri europene pentru diferite proiecte, iar noi sa imprumutam aceasta suma de la FMI pentru "altele" (rezerva bancara etc.)?. Raspunsul este simplu: europenii ajuta o natiune nu o elita care are planuri diabolice in folosirea acestora in interes propriu. Si acest lucru il stie si "domnul presedinte" dar nu face nimic in acest sens.
adn pt.sibieni
20.05.2011 09:53
mai imbecilule a-i putea sa-l iei acasa pe chioru si sa-l pupi in fund din 5 in 5 minute,poate-ti revii.
pt dibercea
20.05.2011 10:39
e foarte clar ca functia de presedinte a tarii nu e o functie care-ti permite sa "tai, sa spanzuri si sa trasezi lucrurile " cum vrei tuh, sunt multe de "cantarit" atunci cand iei o decizie si cand ai o asemenea responsabilitate. E ffff usor sa criticam ,sunt convinsa ca se puteau lua decizii mult mai bune in privinta redresarii economice dar cat timp exista aceasta uniune si aceste grupuri de interese care iau hotarari proaste ...si se impotrivesc masurilor reale ..uite unde ajungem!
Jollie
20.05.2011 11:00
tot ce zice asta este sa pregateasca romanii pentru noi necazuri si taieri de slarii si pensii dupa 2013.
sa treaca anul 2012 si apoi sa vedeti ca PDL si piratul vor taia din nou pensiile si lasariile pentru ca sunt alesi............
sibianul44
20.05.2011 14:51
minciuni portocalii....cine sunt politicienii de la putere? portocalii lui base....ce mai umbla acum chioru ala cu cioara vopsita?...in alta ordine de idei...dupa marirea tva si taierile de salarii s-au "economisit" 2 mld euro..zic intre ghilimele ca s-au economisit pentru ca in loc sa se plateasca din datoriile romaniei 2 mld, sau sa nu se mai imprumute romania 2 mld de la fmi, s-au bagat in buzunarele portocalii 2 mld euro prin reparatii la stadionul lia manoliu, etc....romani, nu mai fiti prosti, basescu nu mai poate sa dea vina pe politicieni, basescu si portocalii nu mai au opozitie, ei fac toate relele in tara asta...daca exista o opozitie mai breaza, nu facuta tot din cacanari altfel colorati, nu mai exista guvernul boc 2, boc 3,..., boc n...de cand a iesit base, nicio alta culoare politica nu are nicio vina pentru cum merge tara asta decat acei mizerabili portocalii, singura vina a celorlalte culori politice e ca sunt tot niste cacanari, iar singura lor acoperire e ca nu sunt la putere...ca daca ar fi, tot asa s-ar povesti
un sibian
20.05.2011 16:15
Doamne multam ca o fost PDL-ul la putere.....de erau USL-istii era vai si amar de noi...sau credeti ca ei furau mai putin???....sau aveau mai putine contracte cu statul??...nici gand. Eu zic MERCI ca un partid politic a avut curajul sa ia asemenea masuri de austeritate...mai cititi si presa internationala sa intelegeti prin ce am trecut.....si mai trecem
Sibian
20.05.2011 17:31
Am trecut din cauza unora ca tine si ca aia de-i lauzi. Ori esti...dus cu pluta ori traiesti in alta realitate. La cat au furat astia banii care trebuiau investiti ar fi necesara instituirea pedepsei capitale, iar primii condamnati ar fi ei impreuna cutine deoarece si prostia trebuie pedepsita.
adn pt.sibieni@sibian
20.05.2011 18:47
Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia