Tribuna
Atentat cu maşină-capcană în Irak

Cel puţin 17 persoane au fost ucise şi alte 23 rănite într-un atac sinucigaş cu maşină-capcană, care a avut loc duminică la Ramadi, capitala provinciei Anbar, din vestul Irakului, în faţa birourilor guvernului provinciei, a precizat o sursă a poliţiei locale, citată de AP, preluată de Agerpres.
Potrivit guvernatorului adjunct al provinciei Anbar, Saadoun Obeid, un blocaj în traficul din afara sediului guvernului provinciei l-a împiedicat pe atentator să ajungă la poarta din faţă a clădirii.
Guvernatorul Qasim al-Fahadawi şi alţi înalţi oficiali din provincia Anbar nu se aflau în clădire în timpul exploziei, pe care responsabilul citat o atribuie organizaţiei Al Qaida.
Poliţia a descoperit o a doua bombă într-o parcare din apropiere câteva minute mai târziu, însă a precizat că a detonat-o într-o zonă sigură.
Sediul guvernului provinciei, din Ramadi, oraş situat la 115 kilometri vest de Bagdad, găzduieşte totodată sediul poliţiei şi biroul guvernatorului provinciei.
De asemenea, tot duminică un atentator sinucigaş şi-a detonat vesta cu exploziv într-o mulţime de pelerini şiiţi la Baquba, capitala provinciei Diyala, din nord-estul Irakului, omorând trei persoane şi rănind alte patru, potrivit unei surse din poliţia regională.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia