Tribuna
PNL
Asistenta acuzată de moartea bebeluşilor în arest 29 de zile

Judecătoria Sectorului 6 a decis, ieri, să emită un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele asistentei care trebuia să se afle în salonul distrus de incendiu la Maternitatea Giuleşti. Judecătorii au admis, astfel, propunerea Parchetului General. Decizia nu este una definitivă, ci poate fi atacată cu recurs, acesta urmând să se judece în termen de trei zile.
Florentina Cîrstea va fi apărată în instanţă de Simona Luciana Pârvu, avocat care a spus că asistenta medicală deplânge moartea bebeluşilor pe care-i îngrijea şi că după ce a plecat din salon pentru a merge la toaletă ar fi rugat o colegă să o substituie, dar aceasta a fost chemată în sala de naşteri.

Avocatul Simona Luciana Pârvu a declarat, ieri, la Judecătoria Sectorului 6 că Florentina Cîrstea, asistenta acuzată de vătămare corporală gravă şi ucidere din culpă în dosarul privind tragedia de la Maternitatea Giuleşti are mustrări de conştiinţă. Florentina Cîrstea nu ar fi fost “niciun moment la nicio petrecere”, a susţinut apărătorul, care a explicat care este strategia de apărare. Potrivit avocatului, în cele 12 minute cât a părăsit salonul, asistenta intenţiona să se ducă la toaletă. În drum spre toaletă, aceasta a trecut pe la salonul de cezariene pentru a ruga o colegă să o substituie cât ea va lipsi, moment în care ar fi fost rugată de respectiva colegă să rămână acolo, întrucât ea trebuia să meargă să asiste la o naştere.
“Florentina Daniela Cîrstea a părăsit salonul de terapie intensivă nou-născuţi şi a intrat în salonul de cezariene, acolo unde se afla martora Daniela Mihăescu. Ulterior, inculpata a ieşit din salonul de cezariene şi a intrat în toaleta situată vizavi. După aproximativ un minut, a ieşit din toaletă şi a revenit în salonul de cezariene, mergând prin uşa comună în salonul de nou-născuţi, unde a discutat cu martora Clemenţa Florea (în acest interval de timp martora Daniela Mihăescu părăsise salonul de cezariene întrucât fusese chemată să asiste la o naştere prin cezariană la etajul 1). În timp ce inculpata discuta cu martora Clemenţa Florea, incendiul a fost constatat de către martora Maria Bulacu, medic rezident, care a sesizat sistemul cu număr unic de urgenţă 112. Ulterior, inculpata, alarmată de ţipetele care se auzeau, a ieşit şi ea pe hol prin uşa salonului de cezariene”, se arată în documentul citat.
comentarii
8 comentarii

toti cei care au ridicat mana in guvern pt.restructurarea sistemului sanitar,sa fie acuzati de genocid si executati prin impuscare la Targoviste!!!
@
25.08.2010 07:10
Vinovatii sunt urmatorii:ministrul sanatatii,managerul maternitatii ,asistenta.Fiecare dintre acestia trebuia sa-si indeplineasca cu constiinta sarcinile de serviciu.
gringo
25.08.2010 08:35
Este vinovat asistenta, ca nu a stat la Terapie non-stop, asa cum, probabil, a semnat fara sa stie ce semneaza, sunt vinovati cei care au instalat respectivul aparat de aer conditionat, la fel de mult ca si asistenta.
Una peste alta, a fost nevoie de o asemenea tragedie ca sa constientizam ca avem nevoie in spitale de senzori de incendiu si de responsabilitate in ceea ce facem.
Oare care dintre carentele umane va duce la urmatoarea tragedie ?
ID
25.08.2010 08:39
intotdeauna se gaseste vinovat cel mai oropsit si fara bani cei cu bani nu vor ajunge niciodata in instanta
www
25.08.2010 09:02
dar nu are voie sa se cache?le dati de lucru cat pt 2 sau 3 posturi si dupaia gata aia e devina.normal doar nu va fi ponta sau chioru.sunteti tari
da ma
25.08.2010 10:04
in arest! trebuie sa stea sistemul si guvernul,care a adus tara unde e,multa sanatate de la nisa
un tigan de la nisa,
25.08.2010 10:23
Cseke... zeghe. Tot pe-acolo.
ID
25.08.2010 12:25
Vai draga,dar cum poti sa ai asemenea pretentii...s-au inventat pampersii...si sunt si pt adulti!Oare nu cumva acum i-am dat o idee lui BOC?!Cred ca ar fi in stare sa dea o lege in care sa oblige personalul sanitar sa poarte pampers!!!Si uite asa s-ar mai imbogati vreun parlamentar actionar la vre-o firma de-asta de facut scutece!!!
pt da ma
25.08.2010 12:28
Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Comunicat de presa final

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia