Tribuna
Armata: peste 800 de militari "în teren" în ultima perioadă
Armata: peste 800 de militari
© facebook/Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro

În perioada 29 - 30 martie, de 872 militari și 236 mijloace tehnice au acționat în București și în țară, în 148 misiuni de "întărire a prezenței și asigurare a fluidizării traficului" la punctele de trecere a frontierei de la Albița (Vaslui), Siret (Suceava), Sculeni (Iași), Vama Veche și Ostrov (Constanța), Bechet (Dolj), Stamora Moravița, Jimbolia și Cenad (Timiș), Nădlac 1 și 2, Vărșand (Arad), Halmeu și Petea (Satu Mare), Borș și Oradea (Bihor), informează mapn.ro. Militarii români au mai patrulat, în comun cu forțele MAI, în Bucureşti  și în alte localități din țară, şi a mai asigurat transport de echipamente medicale și alte materiale, a instalat corturi pentru triaj epidemiologic a efectuat transportul persoanelor. În Institutul Cantacuzino au fost prelucrate 268 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2.

Începând de duminică, 29 martie, a fost înființată o linie telefonică TELVERDE, cu numărul de apel 0800.410.990, pentru sprijinirea veteranilor și văduvelor de război pe perioada stării de urgență, în perioada măsurilor de prevenire a efectelor pandemiei COVID-19. La Constanța sunt în derulare lucrările de amenajare la Spitalul Modular de Izolare și Tratament, care va funcționa ca o extindere a Secției de boli infecțioase a Spitalului Militar de Urgență din Constanța.

De la începutul aplicării măsurilor pentru limitarea răspândirii COVID-19, MApN a sprijinit autoritățile centrale și locale printr-un număr de 785 misiuni, la care au participat 5274 militari și 1617 mijloace tehnice, iar la Institutul Cantacuzino au fost prelucrate un număr total de 5046 teste.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
serviciul public

Q House

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA