Tribuna
PNL
Antonescu: "Aş accepta să fiu premier"

Crin Antonescu, preşedintele PNL a declarat ieri, citat de Realitatea TV, în urma şedinţei Biroului Permanent Central, că în cazul în care va exista o majoritate parlamentară sau în cazul în care partidului său îi va reveni funcţia de premier, el ar accepta-o. El crede, totuşi, că acest lucru ar putea fi puţin probabil. În acelaşi timp Antonescu a mai spus că va purta discuţii pentru formarea unei majorităţi de guvernare, cu toate partidele, mai ales după ce ieri preşedintele PD-L, Emil Boc le-a transmis liberalilor invitaţia de a participa la negocieri cu partidul său. Cu toate acestea, Antonescu a subliniat faptul că acest lucru se va realiza cu o serie de condiţii, mai ales că mai întâi trebuie să existe o decizie a Curţii Constituţionale în privinţa validării sau invalidării realegerii lui Traian Băsescu ca preşedinte al României.
În ceea ce priveşte colaborarea cu PD-L, Antonescu a precizat că în BPC a fost adoptată o decizie cu 29 de voturi pentru şi două abţineri, potrivit căreia partidul său nu acceptă guvernarea alături de PD-L. În cadrul aceleiaşi şedinţe Antonescu le-a cerut colegilor de partid reconfirmarea lui în funcţia de preşedinte al PNL, printr-un vot de încredere. Potrivit declaraţiilor sale el s-a bucurat de unanimitate de voturi.
Pe de altă parte, liberalul Călin Popescu Tăriceanu s-a arătat mai flexibil decât liderul partidului, în ceea ce priveşte posibila apropiere a PNL de PD-L şi de şeful statului. Tăriceanu a precizat că nu a fost pusă problema de a opta, considerând că se aşteaptă ca premierul desemnat "să-şi depună mandatul". El mai crede că după clarificarea Curţii Constituţionale, trebuie căutate soluţii pentru ieşirea din criză. Tăriceanu consideră că toate condiţiile trebuie puse în momentul negocierilor, arătându-şi în acelaşi timp disponibilitatea de a face parte din echipa de discuţii cu PD-L.
Tăriceanu a spus că liberalii nu pot pune condiţii înainte de negocieri. Cu toate acestea, el crede că PNL trebuie să aibă garanţii politice că situaţia nu se va deteriora. El mai crede că partidul său ar trebui să ceară garanţii în care să aibă încredere. În caz contrar, singura variantă fiind opoziţia.
Aceste declaraţii vin după ce, potrivit Agerpres, preşedintele PD-L, Emil Boc, i-a transmis omologului său liberal, Crin Antonescu, o invitaţie scrisă pentru a începe discuţiile pentru constituirea unei majorităţi în vederea formării Executivului. Prim-vicepreşedintele PD-L Adriean Videanu consideră că din punctul de vedere al PD-L este importantă validarea alegerilor pentru funcţia de preşedinte al României. Ulterior, vor putea începe "discuţiile serioase, aplicat, pe principii, pe obiective, pe programul de guvernare", a completat democrat-liberalul.

comentarii
12 comentarii

pai pierzatorul asta,in turul 1 locul 3,acum cu toti lingaii uniti,locul 2,vrea premier???????
daca castiga prostanacul il puneau pe basescu premier?
nu-ti place fasolea cu psd-ul? vrei ciolanul cu fasole desigur,si ala nu-l gasesti decat la putere!!!
nea Ion agricultoru
10.12.2009 04:41
ca si Johannis se baga in seama. degeaba fraiere
nu te mai baga in seama fraiere
10.12.2009 07:40
inca unul nesanatos bine la cap si cu obrazul gros. noroc cu aceasta situatia, ca astfel vedem mai bine cine ne sunt conducatorii. nulitati!!
fritz
10.12.2009 08:38
Deci amorul Iohannis-Geoana-Antonescu se duce inainte de a incepe. Uite, Crin cel moral face price pentru tara. Chiar vrea sa fie premier.
s-a dus amorul
10.12.2009 10:10
cine mai are incredere in gagauzul de antonescu cel mai periculos politician asa zis ar fi o prostie
gelu
10.12.2009 10:39
Cred sincer ca pe vremea lui Ceausescu era mai bine.Nu-ti permiteai sa scoti asemenea cuvinte din gura.Ne-am facut mai rai si nu ne mai suportam unul pe altul.Mare pacat!
om sincer
10.12.2009 14:32
Asta-i bunul-simt de care se tot agata gagauzul tradator in campania electoral? Pai nesimtire mai mare si tupeu cum are Crin Antonescu nu am vazut in viata mea!
true
10.12.2009 15:10
eu nu stiu cum ii trece si la boc si la basescu sa-l puna pe tampitu asta de antonescu premier eu la -as pune ciurdar in vriun sat dar la capre ca mai mult nu merita tradatoru asta ca zici ca el o pus coada la pruna
gogu
10.12.2009 16:34
Pe CRIN nu prinde coltul ierbii ca presedinte!!!!!
pt ceri de sus
10.12.2009 21:19
Pe CRIN nu-l prinde coltul ierbii ca presedinte!!
Pt. cei de sus
10.12.2009 21:21
"Aş accepta să fiu premier" - Zau asa.. fratilor, ajutati-ma sa inteleg: il slujesti pe Satana dar ai accepta sa fi si Papa la Vatican.. ?!?
Sincer, strica rau de tot la imagine, goana asta absurda dupa ciolan.. aproape ca va vad salivand.
Lasati intrigile si amorul propriu, ca n-are omu' loc de voi sa gospodareasca tara asta.
Daca tot va credeti asa de capabili, de ce nu va faceti patroni?
Pe bune.. m-am convins dupa campania voastra de doi bani, presarata de minciuni si intrigi marsave: NU SUNTETI VREDNICI DE NICI O FUNCTIE IN STAT. Sunteti ca niste catze ofticate, care nu stiu altceva decat s-o barfeasca pe vecina care si-a luat aragaz, frigider sau TV nou nout?
Aveti decenta sa nu stati la mila electoratului si bunul simt sa acceptati ca TARA NU VA VREA !!!
Diniche
10.12.2009 21:57
Sper ca se intelege de cine vorbesc..:)
Diniche
10.12.2009 22:00
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica