Tribuna
Aniversarea Revoluţiei din 1989: scandal în Parlament, scandal în stradă

Şedinţa solemnă a Parla­mentului dedicată Revoluţiei din 1989 a fost una „cu scântei”, discuţiile transfor­mându-se în scandal, după ce reprezentantul Asociaţiei 21 Decembrie, Doru Mărieş, l-a făcut oe Ion Iliescu „criminal”, lucru care a generat vociferări din partea opoziţiei şi părăsirea sălii de plen de către PSD, informează mediafax.
Mărieş a afirmat că parla­mentarii au făcut „legi pentru ca oameni ca Ion Iliescu să fie revoluţionari, că în realitate el este un criminal notoriu, alături de Sergiu Nicolaescu, Petre Roman şi alţii", adăugând că el nu afirmă altceva decât ce susţine CEDO.
Mărieş a mai spus că niciun guvern de după 1989 nu a dorit să se afle adevărul despre aceste evenimente şi nici un partid nu i-a ajutat prea mult pe revoluţionari.
"Ion Iliescu a beneficiat de crima de după 22 Decembrie şi va instala la putere FSN", a arătat Mărieş.
Afirmaţiile sale au provocat proteste vehemente din sală, reacţia zgomotoasă a parla­mentarilor social-democraţi determinând reacţia preşe­dintelui Senatului, Vasile Blaga care a făcut apel la linişte şi ordine.
În timp ce parlamentarii PSD părăseau sala, Doru Mărieş a spus că se aştepta ca aceştia să plece pentru că fac parte dintre cei care au tăinuit "crima din Decembrie 1989".
Cea mai mare parte a parlamentarilor PSD au rămas pe holul sălii de plen, declarând că vor reveni înăuntru după ce Mărieş va termina de vorbit.
„Ne-a deranjat faptul că s-a legat de domnul Iliescu. Eu cred că domnul Iliescu nu a fost răul Revoluţiei. A fost omul de echilibru şi ştiţi şi dum­neavoastră ce s-a întâmplat. Nu era momentul astăzi ca domnul Mărieş să-l atace pe domnul Iliescu. De asta am ieşit din sală. După ce termină discursul intrăm din sală", a declarat senatorul PSD Gheorghe Saghian.
La rândul său, senatorul Raymond Luca a declarat că Doru Mărieş a făcut o serie de declaraţii care i-au iritat pe membrii PSD. "Domnul Mărieş a formulat o serie de acuzaţii care i-au iritat pe membrii PSD. Eu cred că acuzaţii de genul acesta fără a exista probe nu se fac", a declarat senatorul PNL.
Tot ieri, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, câteva sute de revoluţionari au cerut, iar, anularea legii prin care le sunt retrase indemnizaţiile. Protes­tatarii au încercat să rupă cordonul de ordine. La protest au fost prezenţi reprezentanţi ai mai multor asociaţii de revoluţionari din ţară.
Protestatarii cer schimbarea Guvernului, invocând probleme din ţară şi sărăcia. Ei reclamă că guvernanţii "au distrus ţara", "le-au tăiat salariile profesorilor", dove­dindu-se a fi "cea mai proastă guvernare". Un revoluţionar a leşinat în timpul mitingului şi a fost transportat cu o ambulanţă la spital.comentarii
3 comentarii

Acestia nu-s revolutionari sunt profitori.N-a fost nici-o revolutie a fost o harababura creata de profitori.
sibianu
21.12.2011 13:16
daca nu este considerata Lovitura de Stat, atunci sunt revolutionari, fie ca ne convine sau nu, si Statul trebuie sa respecte Legea, nu sa o incalce.
Reden
21.12.2011 13:54
cind iliescu va fi judecat si condamnat la citiva anisori de puscarie ,atunci romanasii vor afla daca a fost revolutie s-au lovirura de stat pina tunci vorbe goale si minciuni .
hotu
21.12.2011 16:56
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia