Tribuna
PNL
ANI trece, TVA rămâne

Senatul a aprobat ordonanţa de majorare a TVA de la 19% la 24%. Plenul Senatului a aprobat, ieri, OUG 58/2010, nivelul TVA menţinându-se la 24%, “pentru” votând 64 senatori, iar 50 exprimându-se “împotrivă”. Senatul a fost primă Cameră sesizată, forul decizional fiind cel al deputaţilor.
Raportul Comisiei de buget-finanţe a fost respins, împotrivă votând 62 de senatori, 51 exprimându-se pentru, înregistrându-se o singură abţinere. Comisia de buget-finanţe din Senat a modificat, luni, OUG 58/2010, respingând creşterea Taxei pe Valoarea Adăugată de la 19% la 24%, iar ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, care a participat la dezbateri, a refuzat, la final, să comenteze.
În aceeaşi şedinţă, Senatul a adoptat, în calitate de Cameră decizională, proiectul legii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), în varianta în care acesta a trecut de Camera Deputaţilor.
După cum a precizat preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a fost vorba de o reexaminarea a legii ANI, ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale, majoritatea senatorilor pronunţându-se pentru adoptarea noului text legal. S-au înregistrat 78 de voturi “pentru”, o abţinere şi niciun vot împotrivă.
În forma care va merge la promulgare, legea prevede obligativitatea pentru liderii de sindicat de a-şi declara averile şi interesele.
Plenul a respins amendamentul senatorilor independenţi, adoptat de Comisia juridică, prin care preşedinţii, vicepreşedinţii, secretarii generali şi trezorierii federaţiilor şi confederaţiilor sindicale intrau sub incidenţa ANI.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Comunicat de presa final

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia