Tribuna
Alianţă PNL – PD-L, condiţionată de numirea premierului

Liberalii ar putea intra la guvernare, dacă preşedintele Traian Băsescu numeşte un premier de la PNL, a declarat, ieri, la Radio Guerrilla, liderul acestei formaţiuni, Crin Antonescu, informează Agerpres.
"Singura formulă în care cu cineva ca Traian Băsescu sau cu cineva ca PD-L se poate discuta o guvernare este situaţia în care PNL deţine poziţia de premier. Asta ca să putem discuta. Nu spun că este suficient, sigur că ar însemna şi alte discuţii. După părerea mea, cu PD-L - aşa cum s-a dovedit şi în cazul nostru, şi în cazul PSD - este practic imposibil de guvernat. Dar ar fi singurul context în care s-ar putea deschide discuţia", a precizat Crin Antonescu.
Conducerea PNL a decis luni seară să convoace, pentru astăzi, o şedinţă a Comitetului Naţional Executiv al formaţiunii, astfel încât şefii de filiale din teritoriu să contribuie la definirea unei poziţii viitoare a partidului pentru conturarea unei soluţii de ieşire din criza politică, după cum a anunţat fostul preşedinte liberal Călin Popescu-Tăriceanu.

Apropierea faţă de PD-L a fost confirmată şi de UDMR, ieri, având loc discuţii, la Palatul Victoria, între premierul interimar Emil Boc, premierul desemnat, Liviu Negoiţă, şi preşedintele UDMR, Marko Bela.
Uniunea Democrată Maghiară din România a anunţat că va fi deschisă oricărei formule de guvernare "care asigură o stabilitate guvernamentală şi o majoritate parlamentară transparentă privind susţinerea guvernului respectiv", a declarat marţi liderul UDMR.
Boc,a reafirmat ieri că prima opţiune a partidului pe care-l conduce este o guvernare de dreapta. "Prima noastră opţiune, nu şi singura, dar prima, este de a încerca, în consonanţă şi în concordanţă cu ce au votat românii, o guvernare de dreapta şi, evident, aici intră în calcul PNL şi sper ca, după ce această perioadă de confirmare a rezultatelor va trece, să putem găsi o soluţie", a declarat Emil Boc, la sediul central al partidului.
El a completat că, în prezent, românii au nevoie, mai mult ca niciodată, de stabilitate politică şi de un buget al ţării.
"Oricine se mai încăpăţânează să stea baricadat într-un sediu sau altul, fără să discute, nu face decât rău românilor", a susţinut Boc.comentarii
19 comentarii

Nu fi deacord CRINE.
Nu dureaza trei luni. Cu cine vrei sa faci guvern?
Sti cum e vazut carmaciu in capitalele europene?
Noi de aici suntem de ras din cauza reprezentantilor.
Daca inconstientii mai spun ca suntem romani din afara cetatii, Romania va pierde 5 miliarde pa an si atunci va fi catastrofa. Imi pare rau ca romanii s-au vandut pe tarata. Prostia saracilor a ales Basescu.
Tine la alegerea ta de duminica 6 dec.
Acum intervine Dumnezeu. Nu noi l-am ales pe Basescu.
Aceasta este frauda, afara si in tara.
Diaspora
09.12.2009 01:08
ar fi culmea ca un partid de 2 lei (20%) sa aiba prim ministru
09.12.2009 07:52
crin, orban si norica au demonstrat ca nu mai merita sa faca parte din pnl. sa-si ia carnet rosu si sa treaca la psd, lasand pnl pe fagasul lui normal
tari
09.12.2009 09:03
Pai ce face alianta de nezdruncinat PSD-PNL? Se rupe la primul zaharel dat de PDL.
liberalii ispititi
09.12.2009 09:44
PNL VISEAZA URIT UN PARTID DE 2 LEI VREA PRIMINISTRU SA FIM SERIOSI DACA AR FI ALEGERI AR LUA DUPA CUM SA COMPORTAT CRINUT GAGAUZUL 5-7 PROCENTE
GELU
09.12.2009 09:45
Mare om, mare caracter, Crin Antonescu asta...
Sictir, lichea ordinara!Abia astept sa te vad pe la Sibiu ca sa-ti dau o flegma in fatza!
Am si un prieten la Timisoara, care te asteapta si el pentru acelasi "salut", comunist imputit ce esti!
lol
09.12.2009 10:31
Acuma sunt buni mogulii pentru Basescu.Mogulii nu fac parte din pnl.Cu pdl nici-un partid nu rezista din cauza lui Laie Chiorul.
cabuta
09.12.2009 10:31
Auzi,invinsul pune conditii.Crinule,cred ca o sa accepti si obber la barul pdl-ului.Hai ca va destramati..
YANKO
09.12.2009 10:41
Crin e visator. Din fericire va avea aceeasi soarta ca si prostanacu. Amandoi vor fi demisi din fruntea partidelor. De PSD sa se aleaga praful ca nu ma intereseaza. PNL-ul merita ceva mai mult, nu doar o floare(crin) si doi gradinari( Orban si Norica). Nu poti emite pretentii cum ca vrei primul ministru (se pare ca i-a calcat pe urme la Geoana si s-a transformat intr-un MARE PROSTANAC), ar trebui sa zica multumesc daca primeste 3, 4 ministere. Mingea nu mai e la PNL. Independentii, UDMR-ul si trei qadevarati romani care vor debarca din PSD si PNL au deja o majoritate . Asa ca uita Crine postul de prim-ministru
100%sibian
09.12.2009 11:00
Crinule,pnl-ul nu are o linie bine definita?Sau linia voastra-i cum bate vantul si aduce miros de ciolan.Vai de capul vostru,si-am vrut sa te votez.Bine ca n-am fost la vot,acum aveam cosmaruri
YANKO
09.12.2009 11:31
Pentru DIASPORA DE LA108-bai dezaxatule pe vremea lui ilici am fost vazuti bine?Si eu sunt in diaspora si nu vorbi in numele meu,lighioana comunista...
YANKO
09.12.2009 12:14
bine punctat, Yanko!
zexe
09.12.2009 13:11
...mai...DIASPORA de la 01 08...astia nu dau 2 bani pe tine...adica pe DIASPORA ...si nu esti tu afara ,cum nu-s eu popa ...daca ai fi ai fi stiut asta .
Prietenul lui Crin ...musiu Geoana ....a spus clar ....dioaspora nu este importanta ptr mine ,astia nu sunt romani .....baiiiiiiii ,grav de tot !!!
....si asa asa si fost .......l-au votat aia 60 din IRAK .
Asa ca ...i-al pe Crin cu tine ...unde a dus mutu" iapa !
cucu-bau
09.12.2009 13:21
pnl este in stare s-o propuna si pe turcana la primaria sibiului daca li se da ciolanul!
mario
09.12.2009 17:26
pai ce faci viitor domn presedinte ai vrea tu dar ai uitat ce spuneai tu nu dai niciodata inapoi si nici nu ai dat foarte bine ca te-au votat mai putini ca iesti un tradator de ala mare numai ca de data asta ai facut zuric asa va face se cazan el are un avantaj ca-i spune iohannis cum sa faca
gogu ptr crin
09.12.2009 18:52
punel pe vadim tudor premier ca asa sigur scapi de lichelele astea ca mor de ciuda
titi pentru basescu
09.12.2009 18:55
nu mai sti cu cine sa te aliezi asa se intapla cand faci pe tradatoru dar poti sa te consulti cu iliescu ca dupa cum se vede pe fiusau pe geoana lai cam abandonat fireai al naibi sa fi cu fata ta aia de cerut pumni
onu ptr crin
09.12.2009 19:53
lichele PDL-iste, va aliati cu moguluii mah? acuma sunt buni tradatorii de la PNL, care au facut coalitie cu Vantu si Voiculescu? jigodii nenorocite.
cineva
09.12.2009 22:02
Antonescule,ai belit-o.Pacat ca te-am votat in primul tur.Esti o laba trista.Din cauza ta si nebunilor gen CAZAN va disparea PNL-ul.DA-TI DEMISIA si recunoaste ca invingatorul ia totul.MA PUI DE BALTA ,PLEACA CA CHIAR CA-MI PARE RAU DE PNL.JIGODILOR chiar ca nu aveti nimic cu valorile liberale.
AS
09.12.2009 22:05
Din aceeasi categorie
Tribuna

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
ARTMANIA
Licitatie publica