Tribuna
Activitatea lui Meleşcanu din timpul revoluţiei, în vizorul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului
Activitatea lui Meleşcanu din timpul revoluţiei, în vizorul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului
© sursa foto: facebook/Teodor Melescanu

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc a anunţat că s-a sesizat din oficiu cu privire la împrejurările şi condiţiile în care Teodor Meleşcanu, a acţionat, ca reprezentant al delegaţiei române la reuniunile de la Viena din decembrie 1989, "în contextul săvârşirii de infracţiuni contra umanităţii de către autorităţile regimului comunist în timpul evenimentelor de la Timişoara, soldate cu numeroase pierderi de vieţi omeneşti şi rănirea gravă a multor persoane".
Comunicatul IICCMER spune că, "potrivit telegramelor diplomatice, Meleşcanu Teodor Viorel ar fi participat, în calitate oficială, la dezinformarea şi diversiunea exercitate de regimul totalitar comunist, prin inducerea în eroare a reprezentanţilor diplomatici prezenţi la eveniment cu privire la crimele şi abuzurile săvârşite la Timişoara, plasând infracţiunile comise de reprezentanţii comunişti în categoria „zvonurilor colportate în scopuri duşmănoase” şi a „ştirilor de presă neconfirmate”. Analizând faptele cu posibile consecinţe penale săvârşite de domnul Meleşcanu Teodor Viorel, IICCMER a declanşat procedura de investigaţie specifică. În cauză au fost dispuse cercetări ale documentelor de arhivă şi identificare de martori, urmând a fi administrate probe şi derulate alte activităţi specifice activităţii de investigaţii a IICCMER".
În cazul în care vor fi identificate indicii concrete privind săvârşirea unor fapte de natură penală, IICCMER anunţă că poate notifica organele competente, urmând să transmită Ministerului Public toate datele şi probele rezultate în urma cercetărilor.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia