Tribuna
24 de victime ale accidentului aviatic au fost recuperate
24 de victime ale accidentului aviatic au fost recuperate

24 de victime aflate în avionul Airbus al companiei Air France prăbuşit în Atlantic, au fost recuperate până acum de către forţele braziliene şi franceze, după cum titrează Mediafax. Un bilanţ precedent semnala 16 cadavre recuperate, dintre cele 228 de persoane aflate la bordul aeronavei AF 447 prăbuşite în Atlantic în noaptea de 31 mai spre 1 iunie. Totodată, purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene, locotenent-colonelul Henry Munhoz, a declarat că marina braziliană şi cea franceză, au preluat trupurile neînsufleţite şi că o echipă de experţi din poliţie va începe primele investigaţii medico-legale, încă înainte ca victimele să fie transferate la Recife, unde vor fi examinate mai în profunzime.
Forţele aeriene şi braziliene au mobilizat un număr de 255 de militari. Aceştia au ajuns la Fernando de Noronha, Natal şi Recife (nord-vest), în timp ce 570 de marinari patrulează în regiunea prăbuşirii la bordul a cinci nave braziliene. Totodată, primele procese de identificare a victimelor accidentului au început încă de ieri, la postul instalat la Fernando de Noronha de către armată şi poliţia braziliană. Cu toate acestea cadavrele vor fi supuse unei expertize preliminare, care va fi efectuată în Noronh, insula principală din arhipelag, care se află la aproximativ 350 de kilometri de Recife.
Pe lângă recuperarea victimelor, specialiştii vor investiga şi un fragment din Airbusul A330, care a fost recuperat de marina braziliană la începutul săptămânii, şi care este considerat a fi coada avionului, informează Realitatea TV. Mai mult, submarinele caută în apele Atlanticului cutiile negre ale aeronavei Air France, petnru a elucida misterul prăbuşirii. Vinovată de accident ar putea fi o defecţiune a senzorilor de viteză, detectată de către compania Airbus la avioanele A330. Din această cauză, dacă piloţii nu mai reuşeau să determine viteza de zbor, cu precizie, o valoare prea mică ar fi dus la pierderea altitudinii. Pe de altă parte, o valoare prea mare ar fi dus la dezintegrarea avionului. Cu toate acestea, până în acest moment nu a fost confirmată nicio ipoteză, în ceea ce priveşte producerea accidentului.





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA