Tribuna
Zoo Sibiu își așteaptă oaspeții cu o nouă specie de maimuțe. Primăria Sibiu: „Nu hrăniți animalele!”
Sorana MAIER
1255 vizualizari
Zoo Sibiu își așteaptă oaspeții cu o nouă specie de maimuțe. Primăria Sibiu: „Nu hrăniți animalele!”

Grădina Zoologică Sibiu își așteaptă vizitatorii în programul extins, de vară, zilnic în intervalul orar 9.30-20.00, iar de acum are și o nouă atracție, cinci maimuțe din rasa Colobus Angolensis Palliates, cu vârsta de 4-6 ani care au fost aduse la Sibiu de la Zoo Dvůr Králové din Cehia. 

Această specie este nouă la Zoo Sibiu, fiind rar întâlnită în alte grădini din țară, anunță Primăria Sibiu. Maimuțele Colobus se mai numesc și maimuțele „negru și alb" datorită culorii părului care le acoperă corpul. Acestea se adaugă maimuțelor deja găzduite de Zoo Sibiu: cinci  Macaci, șase Pavieni, șapte Lemurieni și trei Cercopiteci deja găzduiți aici.

Grădina Zoologică din Sibiu s-a mai îmbogățit anul acesta și cu un leopard de Amur și doi lupi albi, pe care le-a primit ca donație, numărul animalelor de la Zoo Sibiu ajungând astfel la 261 de exemplare din 61 de specii.

Luna aprilie a adus la Zoo Sibiu peste 37.000 de vizitatori, iar în luna mai aproape 51.000.

 

Reprezentanții Zoo Sibiu fac și un apel la populație și să nu hrănească animalele.

„Pentru sănătatea animalelor, serviciul care administrează Zoo Sibiu roagă vizitatorii să nu mai hrănească animalele din Zoo cu pufuleți, popcorn și alte astfel de gustări pentru că nu sunt sănătoase pentru animale și le poate face rău. Conducerea Zoo asigură că animalele sunt bine îngrijite și hrănite corespunzător, conform recomandărilor medicilor și în funcție de specie”, potrivit unui comunicat al Primăriei Sibiu. 

 

 

Investiții pentru condiții mai bune

 

Grădina Zoologică Sibiu investește și în adăposturile animalelor, în prezent fiind în desfășurare lucrări de extindere și reabilitare a spațiilor destinate zebrelor, struților și urșilor, finanțarea fiind asigurată din bugetul local.

 

Pentru zebre și struți se construiește un adăpost și un țarc. Construcția, în suprafață de 284 de mp este realizată din caramidă și va avea un cu acoperiș de stuf. Aceasta va oferi posibilitatea de vizitare a animalelor si pe anotimpul rece. Țarcul aferent adăpostului va fi amenajat pe o suprafață de 1800 mp. Această lucrare este realizată în proporție de 90%.

 

Și lucrarea de modernizare și extindere a adăpostului urșilor este în curs, fiind realizată în proporție de 75%. Administrația locală amenajează un țarc cu ecrane de sticlă securizată și cu zonă de scăldat.

 

 

 


comentarii
2 comentarii

"Zoo" este termenul englezesc tradus în limba romănă prin "Grădină zoologică ".
Un cititor
11.06.2019 20:59
Nu, Zoo, englezesc, este prescurtarea de la Zoological Garden.
Zoological Garden, în limba română înseamnă Grădină Zoologică.
Care este
12.06.2019 00:17
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia