Tribuna
Ziua Națională a României, sărbătorită cu spectacole, expoziții și ateliere gastronomice, la Sibiu
Ziua Națională a României, sărbătorită cu spectacole, expoziții și ateliere gastronomice, la Sibiu

De Ziua Națională a României, Consiliul Județean Sibiu și instituțiile de cultură aflate în subordine au pregătit sibienilor mai multe evenimente de suflet.

Chiar și în contextul actual, cu restricțiile impuse de pandemie, Consiliul Județean Sibiu și instituțiile de cultură aflate în subordine au pregătit sibienilor câteva evenimente culturale cu ocazia Zilei Naționale a României.

Prin urmare, între orele 11-16, în Muzeul ASTRA, se vor desfășuta ateliere gastronomice, cu degustări, și ateliere recreative, atât la Târgul de țară, cât și la gospodăria din Șeica Mică. De asemenea, vizitatorii vor putea beneficia de ghidaje speciale la casele ce provin din comunitățile transilvane care au contribuit la Marea Unire: casa din Șcheii Brașovului, gospodăria din Almaș (Arad), gospodăriile din Poiana, Tilișca și Săliștea Sibiului

*De la ora 12, vernisajul expoziției „Casa Națională a Asociațiunii”, eveniment găzduit în sediul istoric al Bibliotecii Județene ASTRA, la etajul I, în spațiul Muzeului Asociațiunii. Expoziția va putea fi vizitată până la finalul lunii martie 2022.

*De la ora 15.50, Spectacolul folcoric ”Noi suntem români”, oferit de Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului” și Orchestra „Lăutarii” din Chișinău, dirijată de Nicolae Botgros.

Vor urca pe scena Centrului Cultural ”Ion Besoiu” interpreții: Nicolae Furdui Iancu și Tudor Furdui Iancu, Laura Lavric, Daniela Condurache, Sava Negrean Brudașcu, Cornelia și Lupu Rednic, Nicușor Iordan și Grupul „Burnasul”, Andreea Voica, Liliana Laichici, Mariana Deac, Mariana Anghel, Ionuț Fulea, Dinu Iancu Sălăjanu, Constantin Enceanu, Steliana Sima, Mariana Ionescu Căpitănescu, Alina Pinca, Adrian Neamțu, Alina Bîcă, Robert Târnăveanu, Izabela Tomița,  Niculina Stoican, Sebastian Stan, Ovidiu Homorodean, Cristian Fodor, Ilie Medrea, Marian Medregoniu, Delia Barbu, Ciprian Pop, Cosmin Bârlan, Oana Tomoiagă, Paul Ananie, Gabriel Dumitru, Iulia Mihai, Nicu Mâță, Stana Stepanescu, Traian Stoiță și Andreea Haisan. Spectacolul va fi transmis în direct de pe canalul TVR 1, de la ora 15.50.

*De la ora 19, Concert simfonic, susținut de orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu la Sala Thalia, alături de invitați de seamă, precum Grigore Leșe și Corului Facultății de Muzică Religioasă din Sibiu, dar și de soliștii Sorin Petrescu - pian și Doru Roman - percuție. Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu va fi dirijată de Constantin Grigore.

 

 

comentarii
6 comentarii

Săptămâna aceasta, dr. Kobi Haviv, directorul medical al centrului principal de îngrijire respiratorie din Israel, s-a alăturat știrilor Channel 13 pentru a împărtăși o realitate extrem de îngrijorătoare despre cazurile de avans în rândul celor vaccinați.
Potrivit lui Haviv, cei vaccinați reprezintă 85-90% din toate spitalizările noi și 95% din cazurile „grave” la Centrul Medical Herzog din Ierusalim.
Stiri necenzurate
29.11.2021 21:48
Esti prost, stai jos
Jap
30.11.2021 05:44
v-ati facut de rahat la nivel national!
Rusine alora de a pus certificatul nazist la intrare! Ramaneti in istoria orasului drept cea mai mare idiotenie si incompetenta!

Brasovul cum de nu a impus certificatul ? In piata sfatului e liber, la voi in sibiu, e ca la austwitz!

Bine ca banii nevax sunt buni, nemernici ordinari ce sunteti!

v-ati strans toti prapaditii in administratia sibiana, toti parvenitii, toti oamenii lipsiti de morala si coloana vertebrala! Marionete ce sunteti! Experimente sociale, lipsa de viata ce sunteti!
jeg de administratie la sibiu
30.11.2021 09:05
@ Jap

Iar ai sarit gardul de la spitalul de glumeti? Ar trebui anuntat la stiri: O leguma vorbitoare a evadat in timpul experimentelor.
30.11.2021 12:08
Dacā nu ti convine bāi bāiete dute sau stai în Brasov, nu ti ducem dorul iar pe slāpari nu i uita .
Jap
30.11.2021 17:23
@ Jap

Bai analfabet scrantit la cap, pune mana pe o carte si invata sa te exprimi. Pe o carte de citit, loaza, nu pe dama de trefla.
01.12.2021 10:53
Din aceeasi categorie
SEVIS

Eurotrip

koenigfrankstahl

A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia