Tribuna
Ziua Mondială a Mediului, sărbătorită la Ocna Sibiului
Ziua Mondială a Mediului, sărbătorită la Ocna Sibiului

Ziua Mondială a Mediului a fost sărbătorită vineri, 4 iunie, la Ocna Sibiului. Cu acest prilej, Asociația de dezvoltare intercomunitara ECO SIBIU a inițiat o acțiune de ecologizare, în care au participat mai mulți localnici, elevi, voluntari și primarul orașului, Claudiu Predescu.

Uniți sub îndemnul "Împreună pentru un mediu mai curat", participanții au strâns deșeuri și au ecologizat străzile și parcurile din Ocna Sibiului. Printre cei mai entuziasmați participanți au fost elevii Școlii Gimnaziale.

Potrivit primarului Claudiu Predescu, această activitate a fost menită să contribuie la responsabilizarea locuitorilor orașului: “Ne-am bucurat mult de inițiativa ADI ECO. Trebuie să trăim într-un oraș curat și primitor. Marele câștig al zilei de astăzi (vineri, 4 iunie, n.r) este participarea celor 130 de elevi, care vor înțelege importanța unui mediu curat”.

“Sâmbătă vom sărbători Ziua Mediului. Ne-am gândit să organizăm o serie de acțiuni prin care o să marcăm aceasta zi importantă pentru activitatea noastră. Am ales Ocna Sibiului pentru că este o stațiune turistică, o stațiune importantă pentru județul nostru, pe care vrem să o vedem curată pentru copiii noștri și pentru turiștii care o vizitează”, spune Claudia Iordănescu, directorul ADI Eco Sibiu.

Asociația de dezvoltare intercomunitara ECO SIBIU a mai organizat, în perioada 4-5 iunie, acțiuni de ecologizare în Cisnădie și Rășinari.

*În fiecare an, la data de 5 iunie este marcată Ziua mondială a mediului înconjurător. La 15 decembrie 1972, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a adoptat o rezoluţie care desemnează ziua de 5 iunie ca Ziua mondială a mediului înconjurător şi care îndeamnă guvernele şi organizaţiile să întreprindă în această zi, în întreaga lume, activităţi prin care să reafirme preocuparea lor pentru conservarea şi îmbunătăţirea mediului. Tot la 15 decembrie 1972, Adunarea Generală a ONU a adoptat şi o rezoluţie care a dus la crearea Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP). Anul 1972 a marcat un punct de cotitură în dezvoltarea politicii internaţionale în domeniul mediului, prin organizarea, sub auspiciile ONU, a celei dintâi mari conferinţe privind problemele de mediu. Fiecare ediţie a Zilei mondiale a mediului înconjurător are la bază o temă, recomandată de UNEP. Prin marcarea acestei zile, ONU încearcă să stimuleze preocuparea oamenilor pentru protejarea mediului înconjurător şi în acelaşi timp să sensibilizeze factorii de decizie politică să acţioneze în acest sens.

Foto: Răzvan NEGRU

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Tribuna

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
ARTMANIA
Licitatie publica