Tribuna
Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor, marcată la Sibiu
Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor, marcată la Sibiu

Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor este marcată joi, 25 noiembrie, la Sibiu.

În cadrul  DGASPC Sibiu sunt înfiinţate serviciile sociale pentru prevenirea și combaterea violenței domestice organizate în regim rezidențial, destinate victimelor violenței domestice, care oferă găzduire pe perioadă determinată: Centrul de primire în regim de urgenţă pentru victimele violenţei domestice Sf. Ana, respectiv Locuință Protejată ”Victoria”, dar și un Centru de Consiliere pentru Agresori.

De asemenea, la nivelul DGASPC Sibiu sunt furnizate servicii de consiliere psihologică, grup de suport, consiliere vocaţională victimelor violenţei domestice care fac parte din grupul ţintă al proiectului “VENUS- Împreună pentru o viaţă în siguranţă”.

Cele două servicii sociale, respectiv Centrul de Primire în Regim de Urgenţă Sf.Ana şi Locuinţa Protejată Victoria,  sunt situate în localităţi diferite, distribuite adecvat, astfel încât să asigure acces neîngrădit la servicii sociale și asistență tuturor victimelor supuse formelor de violență.

În cadrul Centrului de Primire în Regim de Urgență pentru victimele violenței domestice ’’Sf. Ana’’ au fost găzduite de la începutul anului  67 de victime ale violenței în familie (23 adulți și 44 copii), iar în Locuința Protejată ”Victoria” 12 victime au primit găzduire (cinci adulți și șapte copii). În ceea ce privește situația celorlalte victime pentru care nu s-a dispus găzduirea în cadrul CPRU Sf. Ana, acestea au rămas în monitorizarea SPAS-urilor de la domiciliu (30 de adulți și 63 de copii).

Centrul de Primire în Regim de Urgenţă ”Sf.Ana a fost înființat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014 și în prezent funcționarea acestuia este asigurată  exclusiv din bugetul  Consiliului Județean Sibiu.

“De la izbucnirea pandemiei de COVID-19, datele şi rapoartele celor din "prima linie" au arătat că toate tipurile de violenţă împotriva femeilor şi fetelor, în special violenţa domestică, s-au intensificat.  Violenţa împotriva femeilor reprezintă una dintre cele mai grave încălcări ale drepturilor omului, dar care, în pofida eforturilor la nivelul comunității internaționale, continuă să fie foarte răspândită în întreaga lume. Responsabilitatea de a ne opune oricărei violenţe sau hărțuiri la adresa femeilor și fetelor ne revine tuturor, atât la nivelul statului, cât și la cel al societății civile și al individului”, spun reprezentanții DGASPC Sibiu.

         

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

Clinica Saneos

A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
Compa
SOMA
Licitatie publica

ACCENT MEDIA