Tribuna
Jidvei
Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, marcată la Sibiu
Liuba STARII
1263 vizualizari
Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, marcată la Sibiu
Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, celebrată la nivel mondial în data de 3 decembrie, a fost stabilită de Organizaţia Naţiunilor Unite şi reprezintă un prilej de a reafirma rolul important pe care aceste persoane îl au în societate şi în comunitate.

Marcarea acestei zile are ca obiectiv promovarea unei mai bune înţelegeri în ceea ce priveşte problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi şi susţinerea demnităţii, a drepturilor şi a bunăstării acestora. Este, totodată, o ocazie pentru o schimbare de atitudine faţă de aceste persoane, prin eliminarea barierelor în ceea ce priveşte implicarea lor în diverse sfere de activitate.
"Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi este ziua când evidenţiem o parte din realizările acestora, ziua când celebrăm fiecare pas pe care îl fac înainte, în lupta cu barierele şi limitele impuse de mediul fizic, social şi uneori chiar de către cei din jur. Ignoranţa, discriminarea, preconcepţiile duc la izolare, la ridicarea unor bariere între persoanele cu dizabilităţi şi comunitate. De aceea, este important ca noi toţi să acceptăm faptul că persoanele cu dizabilităţi sunt un plus de valoare pentru fiecare comunitate, au nevoie să fie vizibili, înţeleşi şi trataţi cu empatie, căldură şi dragoste. La Mulţi Ani!", spune directorul general Laura Camelia Vîlsan.

Ca în fiecare an, DGASPC Sibiu marchează ziua de 3 decembrie prin diverse activităţi ce au ca obiectiv promovarea unei mai bune înţelegeri şi ridicarea nivelului de acceptare în ceea ce priveşte problemele cu care se confruntă persoanele cu handicap, susţinerea demnităţii şi drepturilor acestora printr-o schimbare de atitudine faţă de noţiunea de dizabilitate şi eliminarea barierelor sociale în ceea ce priveşte implicarea lor în diverse sfere de activitate.
Potrivit reprezentanţilor DGASPC, în judeţul Sibiu, în evidenţa DGASPC Sibiu sunt 15.917 de persoane cu handicap, 14.934 de adulţi şi 983 de copii. Dintre acestea 786 persoane sunt instituţionalizate ( 73 copii şi 713 adulţi).

comentarii
1 comentarii

La declaratii nu o intrece nineni pe d-na Vaslan! Ca in fond nu i pasa e partea a doua, patru zile astepti pana iti dau o adeverinta de venit si te pun sa faci si 3 drumuri, nesimtitele! Multe dintre angajatele DGASPC au fost prise ca si-au facut dosare false de handicap precum Izabela Toma. Oare sotul doamnei Lucia Serghevici handicap are?
Dana S.
03.12.2019 11:24
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia