Tribuna
Astăzi, 1 octombrie,
"Ziua internaţională a persoanelor vârstnice"

Cu fiecare zi suntem cu toţii mai în vârstă, cu o zi mai aproape de veşnicie. Pentru o categorie de semeni ai noştri, vârstnicii, această unitate de măsură a vremelniciei este mai gravă, pentru că este mai grea. Mai încărcată de amintiri, de neputinţe, de boli, de însingurare, de gândul la marea trecere. Dar, aşa cum toamna nu e doar încheierea exuberanţei estivale, ci şi răstimpul roadelor, tot astfel, vârsta senectuţii nu socoteşte doar ce-a risipit, ce-a mai rămas, ci şi ce a adunat. Tocmai de aceea, ziua de 1 octombrie a fost declarată de ONU "Ziua internaţională a persoanelor vârstnice", pentru a ne sensibiliza asupra condiţiei, respectabile şi vulnerabile, a acestor persoane, pentru a ne manifesta solidaritatea cu dânşii, mai ales în aceste vremuri de încercare. Asociaţiile care îi au ca preocupare principală au astăzi zi de bilanţ. Uniunea pensionarilor din judeţul Sibiu îşi trece în revistă realizările, neajunsurile, speranţele. Ca şi în ceilalţi ani, vizitele la domiciliu şi la spital, ajutoarele financiare sau materiale, consultaţiile juridice sau de altă natură au constituit modul în care cei mai inimoşi sibieni, vârstnici, adulţi, tineri, s-au implicat în sprijinirea seniorilor. Dintre asociaţiile şi persoanele care au activat în mod deosebit, se cuvine să remarcăm aici, spre cinstire şi recunoştinţă Crucea Roşie - Filiala Sibiu (director Raluca Morar), Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi Români (mai ales pentru impresionantul "colind social"), conducerile spitalelor din judeţul Sibiu, şi mai ales conducerii Spitalului General CFR, condus de cadru universitar dr. Liliana Coldea, Fundaţia "Partenie Cosma" şi Centrul medical-creştin "Christiana" al Arhiepiscopiei Sibiului (prin înaltul profesionalism al maicii doctor Clementina Lia Morari, care nu precupeţeşte niciun efort pentru atâţia bolnavi şi necăjiţi). Desigur, multe probleme rămân nerezolvate, multe nevoi neîmplinite, prea multe datorii ale societăţii faţă de această categorie de cetăţeni neachitate. Contând însă pe asemenea oameni, comitetul de conducere al Uniunii Judeţene a Pensionarilor Sibiu crede în puterea şi înţelepciunea vârstnicilor de a face faţă tuturor greutăţilor şi le adresează tuturor, pe această cale, urări de multă sănătate, linişte sufletească şi speranţă reînnoită în purtarea de grijă a Bunului Dumnezeu.

Georgeta COSMA, preşedinte Uniunea Judeţană a Pensionarilor Sibiucomentarii
2 comentarii

Mai precis,dupa o viata de rahat pe vremea lui Ceausescu,au adunat praful de pe toba,acum in vremea lui Basescu.
Ne-am cam saturat de discursuri sforaitoare,de plans pe umerii pensionarilor,de actiuni de fatada.Acestea nu tin de foame.
Concret d-na Cosma,ce faceti cu Uniunea dvs.ca lucrurile sa mearga spre solutia corecta !
dan capitan de plai
01.10.2010 08:50
adaugatii si pe ceilati vinovati de soarta tarii si implicit a pensionarilor incepand cu iliescu, roman,nastase,c-tinescu,tariceanu , vosganian stc.Batranii care gandesc (ca alta traba n-au) nu ii uita si le "multumesc ". Eu nu le pot scrie numele cu majuscule ca nu merita.
grasu
01.10.2010 17:59
Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia