Tribuna
European Best Destinations
Ziua de ieri a fost "altfel" la Tribuna
Alexandra CHEŞCU
1087 vizualizari
Ziua de ieri a fost

Săptămâna "Şcoala altfel" a început pe holurile şi în încăperile redacţiei Tribuna pentru 76 de copii, primii care au venit să vadă "cu ce se mănâncă" meseria de jurnalist fiind elevii de la Şcoala Gimnazială nr. 18 din Sibiu. Cu mic, cu mare, prichindeii din trei clase  - I A, a II-a D şi a III-a C - s-au aventurat împreună cu învă­ţătoarele lor şi cu câţiva părinţi până la noi. I-am primit cu bucurie, aşa cum ne primim toţi oaspeţii, şi le-am povestit mai multe copiilor despre meseria de jurnalist.
Câtă vreme s-au aflat la noi, cei mici au descoperit ce înseamnă informaţia, cât de importantă este, de unde o procurăm şi care este drumul ei până în paginile Tribunei, iar apoi, în mâinile cititorilor noştri. Aceasta nu a fost însă totul, întrucât elevii au fost iniţiaţi în tainele scrierii unei ştiri, a unui articol, reportaj sau interviu, putând vedea şi maşina de tipărit care dă formă finală ziarului.
Aşa cum le şade bine unor copii curioşi, elevii au pus o mulţime de întrebări, mulţi dintre ei declarându-se de-a dreptul încântaţi de experienţă.
"Am venit la Tribuna pentru că am vrut să vedem care sunt etapele tipăririi unui ziar şi pentru a face legătura cu câteva dintre noţiunile nou învăţate", a spus Lenuţa Nela Şufană, învăţătoarea clasei I A, în timp ce, Marilena Popa, învăţătoarea clasei a II-a D, ne-a mărtu­risit că elevii au învăţat "la lectură despre textul non literar. Am zis că e momentul potrivit ca ei să afle cum se scrie un astfel de text."
Cei mai mari dintre vizitatorii noştri de ieri au fost elevii clasei a III-a C ai aceleiaşi şcoli si­biene, însoţiţi de învăţătoarea Carmen Anca, cea care a recunoscut că nu este prima dată când petrece "Şcoala altfel" la Tribuna. "Am fost şi cu alte generaţii. Elevii trebuie să vadă cât de important este să scrie corect şi caligrafic (...) I-am adus aici pentru că poate cineva îşi va dori să devină ziarist", a conchis Carmen Anca.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia