Tribuna
Ziua Culturii Naționale, sărbătorită alături de actorii TNRS: 15 evenimente online și offline
Liuba STARII
531 vizualizari
Ziua Culturii Naționale, sărbătorită alături de actorii TNRS: 15 evenimente online și offline

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu aduce 15 noi evenimente în atenția publicului, printre care sunt spectacolul-lectură „Om fără om (oriunde mă duc numai de mine dau)”, de Valentin Nicolau, șase episoade „Actori.SB.Online - Daruri teatrale”, o serie de recitaluri omagiale poetului național Mihai Eminescu cu ocazia Zilei Culturii Naționale și patru spectacole la TNRS, în Sala Mare.

„Om fără om (oriunde mă duc numai de mine dau)” - spectacol-lectură în memoria Valentin Nicolau

Secțiunea de spectacole-lectură „Virgil Flonda” prezintă miercuri, de la ora 19, lectura online „Om fără om (oriunde mă duc numai de mine dau)” în memoria lui Valentin Nicolau (1960 – 2015), scriitor, autor de dramă, proză, literatură pentru copii, poet, eseist, fondator al Editurii Nemira (1991), a editurii pentru copii NEMI (2007), fost preşedinte-director general al Societăţii Române de Televiziune (2002) și membru al Consiliului de Administraţie al EBU (European Broadcasting Union). Spectacolul-lectură coordonat de regizorul Bogdan Sărătean îi are în distribuție pe actorii Viorel Rață, Mihai Coman, Florin Coșuleț, Cristian Stanca, Pali Vecsei, Cătălin Neghină, Alexandru Malaicu, Raluca Iani, Veronica Arizancu și Bogdan Sărătean.

Șase episoade „Actori.SB.Online - Daruri teatrale”

Darurile teatrale de iarnă sunt oferite în această săptămână, de la ora 21, de actorii Secției Române, Ioana Blaga Frunzescu, Veronica Arizancu, Adrian Neacșu și Serenela Mureșan, iar de la ora 21.30 ne întâlnim cu actorii Secției Germane, Daniel Bucher, Emőke Boldizsár și Daniel Plier. În fiecare seară de miercuri, joi și vineri vedem online povești pentru copii mici și mari, recitaluri de poezie, momente umoristice sau monoloage din spectacolele noastre.

 

Trei spectacole pe scena TNRS - Sala Mare

„Am angajat un ucigaş profesionist” / „Wie feuere ich meinen mörder”, regia Radu Nica, „Ostatic la mătușica”, regia Michael Devine, „Vulpoiul”, regia Florin Zamfirescu și „Sunt o babă comunistă”, regia Mariana Mihu-Plier sunt invitația la teatru a săptămânii. Joi, vineri și sâmbătă, de la ora 19, și duminică de la ora 17 îi revedem pe actorii Naționalului sibian pe scenă! Biletele pot fi achiziționate de aici: https://www.tnrs.ro/program

Recitaluri omagiale poetului național Mihai Eminescu cu ocazia Zilei Culturii Naționale

Celebrăm online Ziua Culturii Naționale, joi, vineri și sâmbătă, de la ora 20, pe pagina de FacebookYouTube și site-ul TNRS, cu o serie de recitaluri cu poeme scrise de Mihai Eminescu. „Luceafărul”, „Sara pe deal”, „Revedere”, seria de „Scrisori” ori „Quantic Love” – corespondența Veronica Micle - Mihai Eminescu, sunt doar câteva dintre titlurile prezentate de actorii TNRS. Redescoperim împreună poeme de referință din fiecare etapă de creație a poetului.

Tradiții TO GO: sâmbătă sărbătorim „Sâmpetru”

Dimineața din 16 ianuarie aflăm tainele sărbătorii „Sâmpetru” alături de Fira, un personaj plin de tâlc și umor din spectacolul „Moroi”, regia Alexandru Dabija. Actrița Serenela Mureșan vă invită la o serie de povestiri, mituri și legende inspirate de sărbătorile creștine, dar și de tradițiile populare pe care încă le mai regăsim în prezentul nostru, de-a lungul anului 2021. Proiectul este realizat cu sprijinul Muzeului ASTRA Sibiu.

Programul TNRS

*Miercuri, 13 ianuarie

 Ora 19: „Om fără om (oriunde mă duc numai de mine dau)”, de Valentin Nicolau – prima parte, cu Viorel Rață, Mihai Coman, Florin Coșuleț, Cristian Stanca, Pali Vecsei, Cătălin Neghină, Alexandru Malaicu, Raluca Iani, Veronica Arizancu, Bogdan Sărătean   Spectacol-lectură coordonat de regizorul Bogdan Sărătean

*Ora 21: „Iarna pe uliță”, de George Coșbuc, cu Ioana Blaga Frunzescu

*Ora 21.30: Povești amuzante despre Anul Nou, cu Daniel Bucher

Joi, 14 ianuarie

Ora 19: AM ANGAJAT UN UCIGAŞ PROFESIONIST / WIE FEUERE ICH MEINEN MÖRDER De / von Aki Kaurismäki Regia / regie Radu-Alexandru Nica, TNRS - Sala Mare, Spectacol prezentat în limba germană, cu traducere în limba română

Ora 20: Recitaluri Mihai Eminescu

Ora 21: „Crăiasa Zăpezii”, de Hans Christian Andersen, cu Veronica Arizancu și Adrian Neacșu

Ora 21.30: „Cântec de dimineață“, de Sylvia Plath, cu Emőke Boldizsár

Vineri, 15 ianuarie

 

Ora 19: OSTATIC LA MĂTUȘICA, de Morris Panych, regia Michael Devine

TNRS - Sala Mare

Ora 20: Ziua Culturii Naționale - Recitaluri Mihai Eminescu

Ora 21: „Ana și Îngerul” - din  cartea „O  iarnă de povești", de Cristina și Alex Donovici, cu Serenela Mureșan

Ora 21.30:

„Epitath“, de Robert Desnos, cu Daniel Plier

 

Sâmbătă, 16 ianuarie

Ora 10: Tradiții TO GO: Sâmpetru

Ora 19: Vulpoiul, de D. H. Lawrence, regia Florin Zamfirescu, TNRS - Sala Mare

Ora 20: Recitaluri Mihai Eminescu

 

Duminică, 17 ianuarie

Ora 17: “Sunt o babă comunistă”, după Dan Lungu, regia Mariana Mihu-Plier, TNRS, Sala Mare

 Prețul biletelor este de 25-30 de lei.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia