Tribuna
Zilele fierbinți din starea de urgență la Sibiu: când au fost cele mai multe infectări, cele mai multe vindecări, cele mai multe decese
Zilele fierbinți din starea de urgență la Sibiu: când au fost cele mai multe infectări, cele mai multe vindecări, cele mai multe decese

În 2 aprilie și în ziua de Paști s-au confirmat cei mai mulți sibieni infectați cu noul coronavirus. În perioada stării de urgență, la nivelul județului Sibiu s-au făcut un număr total de 3.290 de teste, dintre care 2.427 au primit rezultat negativ iar 863 au primit rezultate pozitive.

În perioada 16 martie – 15 mai, în urma testării, la nivelul județului Sibiu s-au înregistrat 440 de persoane confirmate pozitiv pentru SARS CoV-2, 1.724 de persoane confirmate negativ, 229 de persoane au fost declarate vindecate și externate, iar 34 de persoane au decedat.

Potrivit unui comunicat transmis de Prefectura Sibiu, cel mai mare număr înregistrat de la o zi la alta a fost 27 de cazuri. S-a întâmplat în două zile, respectiv în 2 și în 19 aprilie.

În ceea ce privește evoluția zilnică a persoanelor declarate vindecate și externate, cel mai mare numpr a fost înregistrat în 9 mai: 24 de persoane.

Ziua de 6 mai a fost ziua cu cele mai multe decese înregistrate la nivelul județului Sibiu. Atunci au murit patru persoane.

În ceea ce privește situația persoanelor aflate în carantină și izolare, în perioada 16 martie – 14 mai, în data de 28 martie  erau în izolare numărul maxim de 3.825 de persoane, iar în 16 martie minimul de persoane, 209 la număr.

În  8 aprilie se aflau în centrele de carantină un număr maxim de persoane: 552, iar în 16 martie a fost înregistrat cel mai mic număr de persoane în carantină: 72.

Odată cu operaționalizarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI), s-au pus la dispoziția cetățenilor și autorităților locale, două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103) pentru a obține informații în context COVID-19 și pentru a utiliza numărul unic de urgență 112 doar pentru urgențe. Astfel, în 18 aprilie au fost înregistrate cele mai multe apeluri, 165, iar în 12 aprilie cel mai mare  număr de apeluri la 112, respectiv 173.

Polițiștii sibieni, jandarmii, efectivele MApN, au acționat integrat, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență și pentru a asigura respectarea acestora. Astfel, în perioada stării de urgență au fost aplicate un total de 5.282 de sancțiuni în valoare totală de 8.216.940 de lei. Ziua de 30 martie a adus cele mai multe sancțiuni, adică 299, cu o valoare de 370.000 de lei.

„Am trăit împreună 2 luni istorice, ne-am confruntat cu situații fără precedent iar pentru asta, doresc să aduc mulțumiri cadrelor medicale care au contribuit în mod vital la depășirea stării de urgență, dar și tuturor persoanelor din instituțiile care au contribuit zi de zi, printr-un efort comun la buna gestionare a pandemiei COVID-19 la nivelul județului nostru. Vă mulțumesc tuturor pentru buna colaborare, pentru adaptarea rapidă la fiecare nouă situație și pentru tot timpul, răbdarea și interesul vostru. Nu în ultimul rând mulțumiri aduc și sibienilor pentru felul în care s-au adaptat rigurozităților și măsurilor date în timpul stării de urgență, a transmis prefectul Sibiului, Mircea Crețu.

 

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia