Tribuna
AFF
Zilele Dermatologiei la Sibiu. Medici de prestigiu au vorbit despre provocările din domeniu
Sorana MAIER
2648 vizualizari
Zilele Dermatologiei la Sibiu. Medici de prestigiu au vorbit despre provocările din domeniu
© Răzvan NEGRU

Cea de-a treia ediție a Conferinței „Zilele Dermatologiei la Sibiu”,  cu tema „Prezent și viitor în Dermatologie” are loc zilele acestea la Sibiu, la hotelul Ramada, evenimentul fiind organizat sub egida Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, cu sprijinul Societății Române de Dermatologie.

„Vă mulțumesc că sunteți alături de noi la deschiderea conferinței Zilele Dermatologiei la Sibiu, care are un titlu foarte provocator – Prezent și viitor în Dermatologie, ceea ce înseamnă că vom auzi în cursul celor trei zile de conferință foarte multe noutăți medicale, ceea ce înseamnă un lucru bun pentru dermatologia românească în mod special, suntem în trend cu tot ceea ce intră la ora actuală ca noutate terapeutică în medicină, respectiv în dermatologie”, a spus prof. univ. dr. Maria Rotaru, președintele conferinței.

La deschiderea lucrărilor au fost prezenți și reprezentanți ai Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Mona Ionaș, prodecanul Facultății de Medicină „Victor Papilian” din Sibiu, a vorbit despre importanța unor astfel de evenimente în domeniul medical.

„Astăzi, medicina a făcut progrese deosebite, este capabilă să rezolve probleme de patologie complexă, apar permanent tehnici și tehnologii noi pe care noi, ca medici, trebuie  să le învățăm. Congrese ca cel de astăzi au rolul de a vă familiariza cu cele mai noi tehnici și de a împărtăși între dumneavoastră succesele pe care le obțineți zi de zi”, a spus dr. Mona Ionaș.

De-a lungul celor trei zile de desfășurare, medici și specialiști din domeniul dermatologiei au vorbit despre noutățile în domeniu.

„Controlul infecțiilor intraspitalicești prin reglementarea telefonului mobil la cadrele medicale”, de Camelia Grigore, Ștefan Cristea, Nicolae Grigore, Maria Totan, de la Spitalul de Pediatrie Sibiu, ULBS, Facultatea de Medicină, „Tratamentele topice de întreținere în dermatitele cronice”, de Irina Mihaela Matran, cercetător independent Sibiu, Maria Rotaru,ULBS, Facultatea de Medicină, SCJUSibiu, Clinică Dermatovenerologie, „Pielea sensibilă de Alexandru Oanta, Veronica Iliescu, de la Facultatea de Medicină Brașov, „Comunicarea experienței clinice cu terapia biologică biosimilară în dermatologie ”, de Viorica Biro, Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, Secția Dermatovenerologie, au fost între numeroasele lucrări prezentate de medici din București, Cluj-Napoca, Oradea, Timișoara și alte orașe.

Una dintre lucrări a avut ca temă infecțiile spitalicești care se pot transmite prin intermediul telefonului mobil la cadrele medicale, mulți dintre ei folosind telefonul în mod frecvent în spital, lucrarea abordând și soluțiile disponibile pentru reducerea acestor riscuri.

© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA