Continental
Tribuna
Zidurile și turnurile din centrul istoric al Sibiului, în șantier. Astrid Fodor: „Îmi doresc să deschidem turnurile pentru vizitatorii interesați”
Sorana MAIER
1786 vizualizari
Zidurile și turnurile din centrul istoric al Sibiului, în șantier. Astrid Fodor: „Îmi doresc să deschidem turnurile pentru vizitatorii interesați”

Turnurile istorice de apărare ale Sibiului, care se află în acest moment în șantier pentru recondiționare și refacere, vor fi deschise vizitatorilor și vor putea găzdui și evenimente artistice.

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a verificat șantierul deschis pentru reabilitarea zidurilor de pe bulevardul Corneliu Coposu și a celor trei turnuri de pe strada Cetății - Turnul Olarilor, Turnul Archebuzierilor și Turnul Dulgherilor - o lucrare în valoare de 6,65 milioane lei din bugetul local al Sibiului.  

“Lucrările au avansat într-un ritm bun la aceste obiective importante pentru istoria orașului nostru, dar și pentru prezentul orașului turistic Sibiu. După ce vor fi finalizate, îmi doresc să deschidem turnurile pentru vizitatorii interesați, dar și pentru mici evenimente artistice care se potrivesc acestor spații speciale”,  spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

În prezent, constructorul SC EURAS SRL lucrează la turnuri la desfacerea tencuielilor, perierea suprafeței de cărămidă și curățarea rosturilor, plombarea cu cărămidă plină de epocă, realizarea noilor tencuieli, aplicarea unor tratamente antisăruri și antiseptice, precum și ignifugarea suprafețelor de lemn, potrivit unui comunicat al Primăriei Sibiu.

Zidurile de pe bulevardul Coposu au parte de aceleași tipuri de lucrări, va fi refăcută cornișa din zidărie a zidurilor și va fi aplicat un tratament special împotriva mușchilor inestetici.  


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia