Tribuna
PNL
Zeci de apometre blocate de îngheț. Apă Canal vine cu recomandări
Sorana MAIER
3045 vizualizari
Zeci de apometre blocate de îngheț. Apă Canal vine cu recomandări

Peste 30 de contoare de apă din Sibiu au fost blocate, în această iarnă, de temperaturile scăzute de afară, potrivit societății Apă Canal, care transmite recomadări abonaților pentru a evita problemele.
În cazul în care un apometru îngheață și trebuie schimbat, cheltuiala trebuie să o plătească proprietarul locuinței.
Cei care au robineţi sau cişmele în curţi și grădini sunt sfătuiți să nu lase robineţii deschişi ca măsură împotriva înghețului. Consumurile în astfel de cazuri sunt impresionante : 4 picături / secundă cumulează 2,9 mc/lună iar un „fir” de apă cu diametru de 1 mm reprezintă aprox. 6,5 mc/lună.
Apă Canal” SA a transmis o serie de recomandări privind protecţia contoarelor şi branşamentelor de alimentare cu apă împotriva îngheţului:

 

  • În cazul în care contorul este monat într-un cămin de apometru, asiguraţi-vă că acesta are capacul închis şi nu permite infiltrarea apei;
  • În situaţia în care contorul este montat în pivniţe sau subsoluri tehnice, geamurile şi uşiile vor fi închise;
  • Dacă apometrul îngheaţă, nu utilizaţă apă fierbinte sau flacără deschisă pentru dezgheţarea aparatului;
  • Protejaţi de îngheţ inclusiv robineţii şi ţevile de după contor. Puteți utiliza materiale ca: vată minerală, polistitren, textile etc.


”SC „Apă Canal” SA Sibiu precizează că, potrivit prevederilor Art.6.3 din Contractul de furnizare încheiat cu fiecare abonat, utilizatorul are obligaţia de a „asigura integritatea sistemelor de măsurare”. În cazul în care se constată că aparatul de măsurat trebuie înlocuit ca urmare a deteriorării provocate de îngheţ, utilizatorul este obligat să suporte costul întregii operaţiuni de schimbare precum şi al contorului”, se arată într-un comunicat al Apă Canal.
Eventualele probleme legate de funţionarea contoarelor sau a serviciului de alimentare cu apă şi canalizare, în general, pot fi semnalate dispeceratului „Apă Canal” Sibiu – tel. 0269/222.777, telverde 08008.202.202.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Comunicat de presa final

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia