Tribuna
PNL
Zece sibieni diagnosticați cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore. Unul a decedat
Laura BUCIU
1252 vizualizari
Zece sibieni diagnosticați cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore. Unul a decedat

Un bărbat de 79 de ani, care suferea de mai multe boli este ultimul deces înregistrat ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2, ceea ce face ca numărul sibienilor decedați să ajungă la 99.

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 1.780 de persoane, dintre care 1.665 adulți și 117 copii. În ultimele 24 de ore au fost depistate cu COVID-19 un număr de 10 persoane.

Până luni au fost vindecate 1.222 de persoane.

 

Peste 800 de sibieni în carantină

 

Conform legii nr 136/18.07.2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI), are în monitorizare un număr de 806 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 71 persoane în izolare la domiciliu.

 

Sute de persoane verificate

 

Echipele mixte care fac controale în vederea limitării răspândirii noului virus au verificat 430 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 37 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 75 de mijloace de transport.

Ca urmare a acțiunilor desfășurate, trei persoane au fost avertizate în scris pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Polițiștii locali sibieni au verificat 178 de persoane fără a constata nereguli pe linia respectării măsurilor de protecție individuală.

În cursul zilei de 12 septembrie, 16 jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă, în stațiunile montane Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, în zonele de îmbarcare / debarcare ale telecabinei, pe raza stațiunii Păltiniș, în stațiile mijlocului de transport în comun, în piața Cibin din municipiul Sibiu și în zona Grădinii Zoologice. De asemenea, jandarmii sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în localitatea Arpașu de Sus.

În urma desfășurării acțiunilor nu au fost aplicate sancțiuni.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

Duminică, în cadrul acțiunii comune cu IPJ și ITM , inspectorii DSVSA Sibiu au efectuat două controale la unități de vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din județul Sibiu. A fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 lei pentru depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia