Tribuna
Zece avertismente scrise și două amenzi, în valoare de 17.000 de lei, aplicate de ITM Sibiu
Zece avertismente scrise și două amenzi, în valoare de 17.000 de lei, aplicate de ITM Sibiu
Inspecţia Muncii a inițiat campania naţională pentru verificarea respectării prevederilor legale cu privire la condiţiile de funcţionare şi procedura de înregistrare a persoanelor juridice care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României ca agenţi de plasare a forţei de muncă în străinătate. Campania s-a desfășurat în perioada 24 februarie – 6 martie.

Scopul desfăşurării acestei campanii de control îl reprezintă diminuarea consecinţelor juridice, economice şi sociale negative ce decurg din fenomenul plasării forţei de muncă în străinătate în condiţii ilegale.

În contextul schimbării legislaţiei care reglementează condiţiile de funcţionare şi procedura de înregistrare ale persoanelor juridice care desfăşoară pe teritoriul României activităţi de mediere şi plasare forţă de muncă în străinătate, campania are ca obiective generale: identificarea cazurilor de nerespectare a condiţiilor de funcţionare şi a procedurii de înregistrare a agenţilor, conştientizarea agenţilor faţă de obligativitatea respectării noilor prevederi legale, precum şi diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectare de către agenţii de plasare a forţei de muncă a prevederilor legale în domeniu.

“Inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Sibiu au verificat 30 de agenţi de plasare forţă de muncă din judeţul Sibiu. Au fost dispuse un număr de 12 sancţiuni, respectiv zece avertismente scrise şi două amenzi contravenţionale, în valoare totală de 17.000 de lei. A fost sancţionat cu amendă în cuantum de 10.000 de lei un agent pentru neîndeplinirea condiţiilor pentru desfăşurarea activităţii de mediere pe teritoriul României, în conformitate cu art. 8, alin. (1) din Legea nr. 156/2000 privind protecţia cetăţenilor români care lucrează în străinătate. Pentru exercitarea activităţii de mediere în vederea angajării cetăţenilor români în străinătate, cu încălcarea prevederilor art. 11 din acelaşi act normativ, un alt agent a fost sancţionat cu amendă în valoare de 7.000 lei.Pentru neconformităţile găsite, inspectorii de muncă au dispus un număr de 17 măsuri de remediere ale acestora”, spune Remus Furtună, inspector șef al I.T.M. Sibiu.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA