Tribuna
Workshop de dirijat coral, la Facultatea de Teologie din Sibiu
Workshop de dirijat coral, la Facultatea de Teologie din Sibiu
Workshop-ul de dirijat coral ajunge în această săptămână la Sibiu. Vineri și sâmbătă, o echipă de formatori "Cantus Mundi" va susține primul modul dintr-o sesiune de amplă pregătire, aflată în desfășurare la nivel național. Seminarul va fi prezentat de Cezar Verlan, dirijorul secund al Corului Național de Cameră "Madrigal - Marin Constantin",Simona Haideu și Luciana Ioan, membrii ansamblului coral.


 

Potrivit organizatorilor, cursul oferă tuturor participanților noțiunile de bază pentru dirijat coral și cunoștințele pentru înființarea și coordonarea unui cor. De la informații despre anatomia umană, aparatul fonator, exerciții tehnice, vocalize, până la teorie muzicală, practică dirijorală, noțiuni care țin de interpretare, stil muzical și psihologia copilului, sesiunile de formare oferite de echipele Cantus Mundi pun bazele unei "revoluții muzicale" în domeniul cântului coral - toate acestea, la inițiativa dirijorului Ion Marin, după cum mai spun organizatorii.

Workshop-ul de la Sibiu se va desfășura în incinta Facultății de Teologie. Participarea este gratuită și este garantată doar prin trimiterea unui e-mail scurt, cu titlul "Vreau să devin dirijor Cantus Mundi", la adresa dirijorcantusmundi@gmail.com, cu minim două zile înainte de data cursului.

Simultan cu evenimentul de la Sibiu, are loc și workshop-ul de la Oradea. Sesiuni de formare similare vor fi disponibile și publicului din Sfântu Gheorghe și Timișoara (3-4 martie), Cluj-Napoca și Focșani (10-11 martie), Constanța și Râmnicu Sărat (17-18 martie), Baia Mare și Drobeta Turnu-Severin (24-25 martie) și Arad (5-6 mai). "Diploma oferită fiecărui participant la sfârșitul workshop-ului este atât un act util pentru profesie, cât și o amintire prețioasă. Interacțiunea continuă, apoi, pe platforma <<Cantus Mundi>>, care poate fi accesată la www.cantusmundi.com, iar cei înscriși beneficiază de o bază extinsă de partituri on-line, precum și de facilități disponibile exclusiv dirijorilor de cor", adaugă organizatorii.

Inițiat în anul 2011, de către dirijorul Ion Marin, pe baza voluntariatului membrilor Corului Madrigal, Programul Național "Cantus Mundi" a fost instituționalizat prin Hotărârea de Guvern nr. 821/2014, devenind astfel, de la o simplă idee, o Direcție a instituției aflată în subordinea Ministerului Culturii: Corul Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin”. La 100 de ani de la Marea Unire, Programul Național "Cantus Mundi", desfășurat de Corul Național de Cameră "Madrigal - Marin Constantin", își propune să existe coruri în fiecare școală din România. Din județul Sibiu, Corul "Concertino" de la Gura Râului face parte din programul "Cantus Mundi". (A. M.)

 

FOTO: Arhiva TRIBUNA

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia