Tribuna
PNL
WhatsApp va înceta să mai funcţioneze de la 1 februarie 2020 pe milioane de telefoane! Ce recomandă reprezentanţii Facebook
WhatsApp va înceta să mai funcţioneze de la 1 februarie 2020 pe milioane de telefoane! Ce recomandă reprezentanţii Facebook

Aplicaţia WhatsApp are zile numărate pe milioane de telefoane. Reprezentanţii companiei aflată în proprietatea Facebook au anunţat pe pagina de asistenţă că aplicaţia de mesagerie nu va mai rula pe dispozitive mai vechi, începând cu data de 1 februarie 2020. Aceştia susţin că decizia este dură, însă absolut necesară pentru securitatea utilizatorilor săi, scrie independent.co.uk. 

Sunt afectate diverse versiuni de Android, iPhone și Windows Phone, perioada de asistență oficială încheindu-se la 1 februarie 2020.
WhatsApp nu va mai funcționa pe iPhone care rulează sistemele de operare iOS 8 sau cele anterioare acestuia, introdus de Apple în 2014. Aceasta înseamnă că persoanele care deţin un iPhone 6 sau mai nou nu vor avea probleme şi nu vor trebui să-şi facă niciun fel de griji legate de pierderea WhatsApp. 
"Pentru cea mai bună experiență, vă recomandăm să utilizați cea mai recentă versiune de iOS disponibilă pentru telefonul dvs.", a scris WhatsApp într-o postare pe blog.
Telefoanele Android care folosesc o versiune mai veche decât 2.3.3,  cunoscută și sub numele de Gingerbread, nu vor mai fi acceptate și oricine încearcă să creeze un cont nou sau să verifice un cont existent folosind Android mai vechi va fi blocat.
Android Gingerbread a apărut în 2010, cu aproape un deceniu mai devreme decât telefoanele inteligente Samsung, Huawei, Sony și Google. 
Telefoanele Windows care rulează sistemul de operare mobil Windows Phone 8.1 sau mai mult vor continua să fie acceptate de WhatsApp.
Teoretic, oricare dintre utilizatorii WhatsApp afectaţi îşi pot sistemul de operare pentru a continua să folosească WhatsApp, însă multe modele de telefoane mai vechi vor avea dificultăți în a folosi sisteme de operare mai noi sau pur și simplu nu le vor permite instalarea lor.
Nu este prima dată când WhatsApp a încheiat asistența pentru telefoanele mai vechi, însă a explicat că "decizia este una dură", însă absolut necesară pentru funcţionalitatea şi siguranţa de care au nevoie utilizatorii.  

 

comentarii
1 comentarii

Ma bucur!
12.12.2019 21:46
Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia