Tribuna
Weekend cu tăiatul porcului și colinde, în Muzeul ASTRA
Weekend cu tăiatul porcului și colinde, în Muzeul ASTRA

Luna decembrie este luna în care, din moși ștrămoși, românii sacrificau porcii pentru sărbătorile de iarnă.

Muzeul ASTRA, păstrător al tradițiilor, îi așteaptă sâmbătă și duminică, pe cei care nu au uitat acest obicei, la tăiatul porcului, la pregătirea bucatelor tradiționale, în cântec de colindă.

„Gospodari de pe Târnave și Secașe ne arată cum se fac în ceas de sărbătoare bucatele din carne de porc, după o rânduială transmisă din generație în generație! Vor fi sacrificați doi porci de Bazna, rasă autentică românească, din care vor fi pregătite preparate tradiționale ca pomana porcului, tochitură(cu mămăliguță), caltaboș, tobă, cârnați și... Câte și mai câte!!! Duminică, atmosfera din satul tradițional va fi întreținută de colindători care ne 'or vesti Crăciunul!

Cinstiți oaspeți, vă vom pregăti două ateliere interactive! Unul e pentru făcut sorcove, iar celălalt de împletit bice. V-așteptăm a (ne) colinda”, au transmis reprezentanții Muzeului ASTRA.

Tăiatul porcului va începe sâmbătă, 14 decembrie, ora 09,00,  duminică, 15 decembrie, atmosfera de sărăbătoare continuă în Muzeul ASTRA cu cetele de colindători.

Sursa foto: facebook Muzeul ASTRA

(I.D.)

 






comentarii
2 comentarii

Săracul Ștefan Ciprian!
A luat-o în bot cu politica și acum se întoarce la ce știe el mai bine: îndopatul mațului.
Un cititor
11.12.2024 11:00
Îndopatul porcului s-a născut la țară și noi ne amintim că a fost odată un muzeu.
12.12.2024 21:23
Din aceeasi categorie
Abonamente

Filarmonica de Stat Sibiu

EVENIMENT TV
visa medica
Tribuna