Tribuna
Vreţi zăpadă de Crăciun? Încercaţi prin Canada sau Norvegia. O săptămână cam caldă pentru decembrie
Dumitru CHISELIŢĂ
1694 vizualizari
Vreţi zăpadă de Crăciun? Încercaţi prin Canada sau Norvegia. O săptămână cam caldă pentru decembrie
© Răzvan NEGRU
Moş Crăciun ăla clasic cu haine roşii, căciulă ciudată, sanie trasă neapărat de reni, şef peste nişte entităţi numite spiriduşi care muncesc nenormat la "angajăm urgent ambalatori şi sortatori colete" ar putea să se rebranduiască şi el la necesităţile lui claimeitceingi. Adică să lase sania aia inutilă, să renunţe la cerbii, pardon renii ăia care măresc amprenta de carbon şi să-şi ia şi el o trotinetă electrică. Să fie şi el "verde". Iar bradul să-l lase acolo unde e, că oricum îl defrişează alţii. "Ce vrei să spui prin asta?", veţi zice. Că pe scurt, la vremea care este şi se prefigurează, moşul aşa cum îl ştim e inutil cu look-ul ăla hiperboreean şi cu sania aia care ar trebui să meargă pe uscat, deteriorând carosabilul. Adică, pe şi mai scurt, de Crăciun şi înainte de el va fi cald. Nu ca în august, dar tot cald faţă de un decembrie normal. Dar ce mai e normal? Aşa că de vreţi zăpadă de Crăciun, încercaţi mai în sus pe hartă, prin Canada sau Norvegia.

Luni, vremea va fi relativ rece, izolat geroasă noaptea și dimineața. Cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare noaptea la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 3 grade, iar cele minime între -10 și -7 grade. Local noaptea și dimineața se va semnala ceață, izolat persistentă, care va depune și chiciură.

Marţi, temperaturile diurne vor fi în creștere, dar noaptea și dimineața vremea va fi rece. Cerul va fi variabil, mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate în cursul zilei la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 7 grade, iar cele minime între -9 și -5 grade. Pe arii restrânse se va semnala ceață, izolat persistentă, asociată și cu depunere de chiciură.

Miercuri, vremea va fi mai caldă decât normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 11 grade, iar cele minime între -6 și 1 grad. Pe arii restrânse se va semnala ceață.

Joi, vremea va fi mai caldă decât normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, temporar noros. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 9 grade, iar cele minime între -3 și -1 grad. Pe arii restrânse se va semnala ceață.

În weekend, vremea va fi mai caldă decât normalul termic al acestei perioadei. Probabilitatea de apariție a precipitaților va fi mai ridicată în prima parte a intervalului.

Prognoza meteo ne-a fost oferită de meteorologii Adela Mitea şi Florin Bugner, de la CMR Transilvania Sud Sibiu.






comentarii
5 comentarii

Te da umorul afara din casa, dle Chiseliță!
18.12.2022 13:51
La Balea lac ca-i mai aproape-- acolo unde caldurosii beau bere mai rece in iglouri------si fac propaganda - anti caldura in case-- mai ales a celor ce nu au bani pentru lemne
19.12.2022 00:38
Cea mai caldă iarnă a fost 1982/1983 .
La Sibiu erau frecvent +15 , +20 grade !!
A nins o sigură dată, la 7 februarie 1983 ( zăpada s-a topit imediat )
În ianuarie, la pădure apăreau florile !
19.12.2022 18:24
Faina iarna a fost aceea! As vrea sa retraiesc asa o iarna si starea de spirit de atunci!
@18:24
21.12.2022 09:31
Adu, bre, zapada, nu ne mai tromboni!
21.12.2022 19:46
Din aceeasi categorie
adi eco

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA