Tribuna
Sevis
Vreți să vizitați Crințul? Nu uitați de tractor pentru deplasare... Drumul spre stațiune, o problemă nerezolvată de ani buni
Vreți să vizitați Crințul? Nu uitați de tractor pentru deplasare... Drumul spre stațiune, o problemă nerezolvată de ani buni

Una dintre cele mai frumoase atracții turistice din Mărginimea Sibiului, localitatea stațiune Crinț, a devenit inaccesibilă după ce, în urmă cu câteva zile, o ploaie torențială a distrus drumul, ploile au adus o cantitate însemnată de aluviuni pe drumul forestier, iar apa a săpat șanțuri adânci pe traseu.

Situația ne-a fost semnalată de un grup de turiști care a fost nevoit să renunțe la vizita programată din timp în stațiunea aflată la aproximativ 10 km de Sibiel și 30 km de Sibiu. Unul dintre turiști, român plecat în afara țării, spune că revine anual în România, dar de data aceasta planurile i-au fost semnificativ afectate.

„Suntem plecați de zeci de ani din țară și ne-am făcut deja un obicei să revenim vara pentru un concediu în țară. Anul trecut nu am reușit, dar acum am luat cu noi și câteva familii de prieteni din zona Stuttgart și ne-am propus să vizităm Sibielul, cu Muzeul de Icoane pe Sticlă, Mănăstirea și Crințul. Am fost șocați să vedem în ce stare am găsit drumul. Norocul nostru a fost că aveam mașini de teren și după câteva zeci de metri, când am realizat că drumul este impracticabil, am reușit să facem cale întoarsă. Nu este posibil așa ceva pentru o zonă care se vrea destinație turistică. Sibiul și Mărginimea ar trebui să fie un exemplu”, spune turistul german.

 

O problemă trenată

 

Problema accesului spre stațiunea Crinț este una care pare că nu își găsește rezolvare de ani de zile. Așteptăm răspunsul și implicarea autorităților, Consiliul Județean Sibiu și Primăria Orașului Săliște.

Este vorba despre un drum spre care se face accesul într-una dintre cele mai pitorești zone ale județului, cu peisaje fermecătoare, cu posibilități de cazare și de drumeții.

Drumul este în acest moment inaccesibil, fiind blocat de cantități însemnate de lemne, de bușteni, de crengi aduse de pe munte, este afectat de noroi și aluviuni. Însă cei responsabili ar putea să asigure accesul spre Crinț întreținând drumul și curățând periodic șanțurile de pe marginea drumului pentru a evita producerea unor astfel de situații dezastruoase.

Turiștii speră să poată reveni în zona Crinț și până la revenirea lor situația drumului să fie una de care autoritățile se vor preocupa și pentru care vor găsi o soluție.

Sorin Crivăț


comentarii
9 comentarii

Rugați pe babu' Ilie să aducă utilajele de la Contram pentru a repara drumul. Articolul este cusut cu ață albă. Este evident că a fost întocmit la comanda patronului pentru ca să atragă clienți pentru vizitarea a ceea ce el consideră ca fiind "obiective de interes turistic".
Volkischer Beobachter
19.07.2021 01:25
Orice c***t cu doua vile e acum statiune? Ce ati fumat?
Eu
19.07.2021 07:38
Am urcat in Crint acum 2 saptamini prin Saliste cu o masina 4x4. Drumul e la fel de prost /bun ca totdeauna. Cu atentie se poate urca si cu o masina de oras. Am vrut sa mergem la mult promovata cabana ...Era inchisa. Oare tot drumul e de vina?!
Dorin
19.07.2021 14:03
babu ilie ia baga o sponsorizare pt drum. sau te-ai certat cu primarul de saliste ?
19.07.2021 14:27
De ani de zile primaria Saliste primeste cereri de la grupuri de sateni din Sibiel privind amenajarea drumurilor la Crint, cabana lui Otetea( finalizata de Consiliul judetean 2018) si cabana Fantanele. Asteptam mai mult din partea autoritatilor de la Saliste!
localnic
19.07.2021 18:30
trebuie facuta praf si poiana godea? sa vina toti cocalarii in vf de munte cu pitipoanca alaturi? uitati-va pe transfagarasan si daca va place .....
pt localnic
19.07.2021 21:47
Bravo Mircea Bitu! sub pseudonim...
De cand e Crint localitate? Sau statiune? Domeniul privat de vanatoare al "d-lui inginer" nu aduce suficiente fonduri pentru a justifica intretinerea drumului cu utilaje de la firmele aceluiasi individ?? Sau cabana, cu circuit exclusivist? Probabil ca asta e cheia succesului in afaceri: privatizarea incasarilor si socializarea cheltuielilor...
Despre rusine, decenţă, şi alte asemenea valori, nici nu poate fi vorba!
Crivat
20.07.2021 10:48
Noi nu ne vindem tara, doar padurile. Plange natura. Platoul Godea si Cabana Fantanele erau minunatii ale turismului local, privelisti de o frumusete rara. Insa drumurile de acces lasa de dorit, tractorul este singurul care mai poate escalada ramasitele forestiere ale utilajelor folosite la exploatare. Degeaba gospodarii din Sibiel doresc repunerea in circuit, administratia are alt interes.
Localnic
20.07.2021 21:18
"Cocalarii" au mașini "bengoase" (m-am exprim în maniera dvs) și ajung oricum in Poiana Godea. Noi, cei 50 de locuitori ai Sibielui care avem proprietăți acolo și plătim impozit, suntem "cocalarii"? Probabil că de aceea nu avem nici un răspuns de la Primărie,după 4 luni.
Localnic Sibiel
20.07.2021 23:26
Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia