Tribuna
PNL
Vremea la mijlocul lui martie: va fi cald, dar va fi şi frig
Dumitru CHISELIŢĂ
1405 vizualizari
Vremea la mijlocul lui martie: va fi cald, dar va fi şi frig
© Răzvan NEGRU
Seria "mai multe anotimpuri pe lună" continuă cu succes şi în martie. Dacă săptămâna trecută a fost cald, apoi a bătut vântul şi s-a făcut rece, săptămâna aceasta va fi cald. Adică nu cald-cald ca în ianuarie, ci aşa, mai ca primăvara, cât să nu îţi pui paltonul în dulap. Apoi pe weekend, va fi iar rece. Adică numai bine ca să-ţi reaminteşti de verile în care era superb de luni până joi, pentru ca pe vineri-duminică să fie ploaie şi urât, iar vremea să se îndrepte de luni încolo. Ei, cam aşa e şi acum. A, era să uit, vântul va sufla slab şi moderat. Şi va ploua cu tunete, dar la munte va ninge. A, mai ştiţi când a nins în aprilie? Foarte bine, că nu poţi fi sigur nici anul ăsta

Luni, vremea se va încălzi față de intervalul precedent și va deveni în general frumoasă. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări izolate la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 11 grade, iar cele minime între -3 și -1 grad. Izolat, dimineața, vor fi condiții de ceață.

Marţi, vremea va continua să se încălzească, devenind caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări temporare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale în zona montană și pe Valea Oltului. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 17 grade, iar cele minime între -2 și 2 grade, cu cele mai coborâte valori în nordul județului. Izolat dimineața vor fi condiții de ceață.

Miercuri, vremea va fi caldă și va deveni instabilă din a doua parte a zilei și noaptea. Cerul va fi variabil la începutul zilei, apoi treptat va deveni mai mult noros și se vor semnala ploi ce vor avea mai ales caracter de aversă ce pot fi însoțite izolat și de descărcări electrice. La munte, precipitațiile vor deveni treptat mixte noaptea, când vor predomina ninsorile în zonele înalte. Izolat cantitățile de precipitați pot atinge 10 l/mp, mai ales în zona de munte. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări temporare seara și noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 15 grade, iar cele minime între 1 și 3 grade. La munte se va semnala ceață.

Joi, vremea se va răci, devenind rece față de normalul termic al acestei perioade. Cerul va fi mai mult noros în prima parte a intervalului când izolat va ploua slab iar la munte vor predomina ninsorile. După-amiaza și noaptea cerul va deveni variabil. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări locale la începutul intervalului, apoi în diminuare. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 6 grade, iar cele minime între -3 și 0 grade.

În weekend, vremea va fi apropiată de normalul termic la începutul intervalului apoi se va încălzi treptat și va deveni în general frumoasă. Cerul va fi variabil.

Prognoza meteo ne-a fost oferită de meteorologul Alin Paşol, de la CMR Transilvania Sud Sibiu.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica