Tribuna
Vreme de martie ploios între Crăciun şi Anul Nou
Dumitru CHISELIŢĂ
1647 vizualizari
Vreme de martie ploios între Crăciun şi Anul Nou
© Razvan NEGRU
Mai ştiţi cărţile acelea poştale cu sănii, nămeţi, copii, fulgi de zăpadă şi oameni tot la fel, de zăpadă? Foarte bine, nu mai sunt valabile. Sau le puteţi păstra doar ca amintire. Pentru că acum, între Crăciun şi Anul nou, afară plouă ca şi toamna, vorba cântecului, sau mai degrabă ca prin martie, că nu e nici rece. Aşa spun meteorologii, aşa se vede şi de la geamul meu: ploaie, apă, baltă, oameni cu umbrele, carosabil din acela fain pentru poze urbane de noapte. Deci iarna se amână momentan, poate va veni în Aprilie, aşa, la schimb. Detaliată, prognoza meteo a ultimei săptămâni a lui 2021 arată cam aşa:

Luni, vremea va fi în general închisă și caldă pentru această perioadă. Cerul va fi mai mult noros și pe arii relativ extinse va ploua. La munte, în cursul zilei, precipitațiile vor fi predominat sub formă de ninsoare, temporar mixte la altitudini joase, iar noaptea va ninge. Cantitățile de precipitații vor depăși izolat 10-15 l/mp, cu precădere în zona montană. Vântul va sufla slab și moderat, în intensificare în cursul zilei în sudul județului și la munte, unde va depăși 60-80 km/h pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 5 grade, iar cele minime între 1 și 3 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

Marţi, vremea va fi caldă. Cerul va fi temporar noros și pe arii restrânse, se vor semnala precipitații slabe predominant sub formă de ploaie, iar la munte mixte, ninsori la peste 1800 de metri . Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 5 grade, iar cele minime între 0 și 1 grad. Izolat se va semnala ceață şi vor fi condiții de polei.

Miercuri, vremea va fi caldă pentru această perioadă a anului. Cerul va fi temporar noros și pe arii relativ extinse, îndeosebi în cursul nopții va ploua. La munte, precipitațiile vor fi mixte la altitudini joase și predominant ninsori la peste 1800 de metri. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare, la munte va prezenta intensificări locale, viscolind temporar ninsoarea îndeosebi în zonele de creastă. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 8 grade, iar cele minime între 1 și 3 grade.

Joi, vremea va fi caldă pentru această dată. Cerul va fi temporar noros și pe arii restrânse în prima parte a zilei, se vor mai semnala precipitații slabe sub formă de ploaie, mixte la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 7 grade, iar cele minime între -1 și 1 grad. Izolat se va semnala ceață.

În weekend/de Anul Nou, vremea se menține deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi temporar noros și se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie, mixte la munte.

Prognoza meteo ne-a fost oferită de meteorologul Cristian Grecu, de la CMR Transilvania Sud Sibiu.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA