Tribuna
Voucherele de vacanţă emise în 2019 sunt valabile până în 31 mai 2021! Termenul a fost prelungit de Guvern
Voucherele de vacanţă emise în 2019 sunt valabile până în 31 mai 2021! Termenul a fost prelungit de Guvern
© Rareş BIŢU

Nu ştiu cui i-o mai arde de vacanţe, însă artificierii de la Guvern au considerat că unora sigur le arde. Motiv pentru care au hotărât că-i cum nu se poate mai nimerit să anunţe că au prelungit - Aplauze! - valabilitatea voucherelor de vacanţă. Am glumit cu aplauzele. Nişte ovaţii ar fi, poate, mult mai potrivite. Sau - de ce nu? - chiar plecăciunile, dacă tot e pe bază de plecat în vacanţe, nu?  
Să ne bucurăm, aşadar, că-n timp ce pandemia strânge laţul, Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri anunţă, victorios, că valabilitatea voucherelor de vacanţă emise în anul 2019 a fost prelungită până la data de 31 mai 2021, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2. 
În şedinţa din 26 martie 2020, Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă referitoare la modalitatea de emitere şi prelungirea valabilităţii voucherelor de vacanţă. 

  • "Am luat această măsură pentru a rezolva o situaţie cauzată de criza coronavirusului din ţara noastră. Am decis să prelungim valabilitatea voucherelor de vacanţă până anul viitor, în luna mai. Am încredere că atunci când va trece această criză vom reveni la o viaţă normală şi vom susţine repornirea motoarelor turismului intern. Până atunci vă îndemn în continuare să respectaţi indicaţiile autorităţilor, să aveţi grijă de voi şi de cei dragi, şi, de ce nu, să călătoriţi virtual în toate colţurile României şi ale lumii", a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.
  • "Voucherele de vacanţă sunt acordate atât personalului din sectorul privat, cât şi celui din sectorul public pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern", potrivit stirileprotv.ro. Din motive evidente, beneficiarii voucherelor de vacanţă nu le pot însă folosi.  

Virgil Popescu spune că prelungirea valabilităţii voucherelor de vacanţă este un demers menit să sprijine şi turiştii, dar şi industria de profil.

© Rareş BIŢU

După adoptarea acestui act normativ, persoanele care au beneficiat de vouchere de vacanţă anul trecut, emise în perioada martie 2019 - decembrie 2019, indiferent de suport, le pot folosi ulterior încheierii situaţiei epidemiologice actuale şi a efectelor ei, până pe data de 31 mai 2021.
Pentru anul în curs, emiterea voucherelor de vacanţă se va face pe suport electronic.
"Această măsură vine în întâmpinarea riscurilor asupra sănătăţii beneficiarilor, dar şi ca urmare a solicitărilor unităţilor emitente, transmite Ministerul Economei, Energiei şi Mediului de Afaceri care precizează că "păstrează dialogul deschis şi permanent cu reprezentanţii asociaţiilor profesionale şi patronale din turism, în vederea indentificării de soluţii care ar putea veni în sprijinul acestui sector puternic afectat de criza generată de noul coronavirus".
Anul trecut, voucherele de vacanţă au fost emise pe suport de hârtie, dar şi electronic, conform OUG nr. 8 din 2009 referitoare la acordarea voucherelor de vacanţă, cu modificările şi completările ulterioare, cu valabilitate un an de la data emiterii.

 


comentarii
1 comentarii

Cu ii mai arde de vacanta?
01.04.2020 16:29
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Grant pentru capital de lucru TURTHA & SAVOURY SRL

Comunicat_de_Presa_Fagus ROM

Comunicat_de_Presa_ELLIXIRZ BAR

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia