Tribuna
PNL
Vot negativ pentru legea care le permite şoferilor să-şi aleagă perioada de suspendare a permisului. Decizia finală îi aparţine Camerei Deputaţilor
Rareș Bițu
677 vizualizari
Vot negativ pentru legea care le permite şoferilor să-şi aleagă perioada de suspendare a permisului. Decizia finală îi aparţine Camerei Deputaţilor
Proiectul legislativ care le permite şoferilor să-şi aleagă perioada când rămân fără carnet dacă încalcă legea a primit, marţi, vot negativ în Comisia de Transporturi, după ce Senatul i-a dat undă verde în luna septembrie. Proiectul legislativ va ajunge în Camera Deputaţilor unde va primi votul final.

 

Neaoşa iniţiativă a sosit pe lume după ce doi deputaţi au rămas fără permisele de conducere. De ce ? Pentru că unul a lovit o tânără pe zebră, iar celălalt a fost prins gonind cu 117 km la oră în localitate. "Amănunte" suficiente pentru ca ambii să moară brusc de grija celor care, rămânând fără carnet, "şi-ar putea pierde pâinea, pentru o abatere minoră de la regulile de circulaţie", după cum au explicat în expunerea de motive. Semn că aleşii îndreaptă găselniţa în direcţia şoferilor de rând, şi nu către propriile avantaje, aşa cum eram - preţ de-o rătăcire - gata să cred. Aşadar, iată că, deşi inconştienţele se ţin lanţ în "care pe care"-le ce ne ţine loc de trafic, aleşii tot la noi, amărăştenii, se gândesc, de fapt, atunci când se căznesc să moşească legi, cu toate că izul de dedicaţie e evident ca un fluierat în biserică.

În martie 2019, când a depus proiectul, deputatul ALDE Alexandru Băișanu se afla în proces cu IPJ Vrancea, care i-a reținut permisul de conducere pentru trei luni, după ce l-a prins circulând cu 117 km/h în localitate. Decizia a rămas definitivă în luna mai.

De asemenea, deputatul ALDE Adrian Mocanu a rămas fără permisul de conducere după ce, în februarie 2019, a accidentat o tânără pe o trecere de pietoni din Buzău.

Participanţii la şedinţa din Comisia de Transporturi au socotit că proiectul merită respins. "Ne îndepărtăm de scopul legii de a sancționa abaterile dacă am vota pentru acest proiect", a explicat deputatul USR, Ionuţ Moşteanu.

"În cazul suspendării provizorii a permisului auto, conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o. Conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o, într-o perioadă de 365 de zile de la data săvârşirii faptei contravenţionale”, stabileşte proiectul de lege adoptat tacit de Senat în luna septembrie.

Ce se va întâmpla cu acest proiect vom afla după votul final din Camera Deputaţilor care este for decizional.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia