Tribuna
PNL
Volumul chirurgului Ciprian Tănăsescu, premiat la Salonul de Carte Universitară. „Apariție editorială remarcabilă a anului universitar 2018-2019
Volumul chirurgului Ciprian Tănăsescu, premiat la Salonul de Carte Universitară. „Apariție editorială remarcabilă a anului universitar 2018-2019

Chirurgul sibian Ciprian Tănăsescu a fost premiat zilele trecute, la București, pentru volumul Cancerul de sân,  apărut în 2018 la Editura Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Distincția a fost acordată în cadrul Salonului de Carte Universitară București octombrie 2019, fiind apreciată drept „Apariție editorială remarcabilă a anului universitar 2018-2019”.

Salonul de Carte Universitara este organizat în fiecare an de Biblioteca Centrală și Editura Universitară Carol Davila.

Diploma a fost oferită de Acad. Prof. Dr. Ioanel Sinescu, rectorul Universității de Medicina și Farmacie „Carol Davila” din București și Prof. Victor Purcarea, directorul Editurii UMF „Carol Davila” București.

Aceasta este una din puținele apariții editoriale ale ULBS apreciate la un asemenea nivel.

„Cu aceasta ocazie vreau să mulțumesc întregului colectiv editorial care a participat la scrierea acestei cărți, fără de care în mod sigur nu aș fi reușit. Este rodul experienței clinice în cancerul de sân a specialiștilor chirurgi, oncologi, ginecologi,  radiologi,  anatomo-patologi, interniști, chirurgi plasticieni, toți cadre universitare și medici primari în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Mulțumim Clinicii PROCTOVEN care a sponsorizat cheltuielile de tipar”, spune Conf. Univ. Dr. Ciprian Tănăsescu Clinica Proctoven.

Cartea este o monografie a cancerului de sân, această maladie extrem de grea, care afectează anul milioane de persoane la nivel global. Progresele actuale din medicină au dus la o abordare multidisciplinara a acestei patologii cu rezultate extraordinar de bune,  boala fiind curabilă în totalitate atunci când este descoperită în stadii incipiente. Tocmai de aceea, specialiștii insista pe măsurile de profilaxie și de screening pentru depistarea bolii în stadii cât mai precoce.

 

Lansată la Sibiu

 

Lucrarea Cancerul de sân  a fost lansată la finalul anului 2018 în Sibiu, având prefața semnată de prof. acad. Dan Sabău.

”Am decis să scriem această monografie într-o perioadă destul de tulbure în chirurgia cancerului de sân în țara noastră. Ne aflăm la momentul în care chirurgia conservatoare a cancerului de sân a pătruns în România, dar încă este privită cu scepticism de o mare parte a chirurgilor. Rezecțiile limitate, tehnica ganglionului santinelă, reconstrucția mamară în același timp operator sunt proceduri care încep să se impună. Credem că este momentul în care trebuie să acceptăm cu toții că pentru diagnosticul și tratamentul corect al cancerului de sân este nevoie de o echipă multidisciplinară care să reunească specialiști chirurgi, oncologi, radioterapeuți, chirurgi plasticieni, radiologi, anatomo-patologi, geneticieni. Tocmai din aceste motive am cooptat în colectivul editorial doi dintre cei mai buni specialiști din fiecare domeniu, care pot contribui prin experiența lor clinică la diagnosticul și tratamentul cancerului de sân”, spunea, la evenimentul de lansare, conf. univ. dr. Ciprian Tănăsescu.

Ciprian Tănăsescu este cadru didactic al Facultății de Medicină „Victor Papilian” din Sibiu, doctor în științe medicale.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia