Tribuna
Vladimir Mănăstireanu, fostul șef al ANSVSA: "Din păcate, pesta porcină africană a închis pentru România piețe importante"
Andra MARINESCU
1929 vizualizari
Vladimir Mănăstireanu, fostul șef al ANSVSA:
Cele mai noi informații despre ingredientele disponibile pentru piața românească, tendințele de consum și evoluția comercială ce influențează astăzi industria procesatoare din România și din Sud-Estul Europei au fost prezentate în cadrul "Ingredients Show 2018", ce s-a desfășurat recent la Hotelul Ramada din Sibiu. Invitat special să vorbească în fața participanților a fost Vladimir Mănăstireanu, fostul șef al ANSVSA, în prezent membru al echipei McGuireWoods Consulting România, în calitatre de consultant senior. În discursul său a abordat și problema pestei porcine africane.


"E foarte important să cunoașteți oportunitățile care vi se deschid. Unele piețe sunt dificil de penetrat individual și necesită suportul și prezența unui consultant cu istoric în acest tip de deschidere de piețe terțe", a spus Vladimir Mănăstireanu, în deschiderea prezentării sale.
În discursul său a abordat și o problemă cu care se confruntă fermierii din prezent, respectiv pesta porcină africană.
"Din păcate, pesta porcină africană a închis pentru România piețe importante, precum China, Japonia, Mexic, SUA, piețe care fuseseră accesate pe partea de certificare bilaterală pentru carnea de porc, pentru că - trebuie să recunoaștem - dincolo de comerțul propriu-zis, plus valoarea vine și din comerțul intra-comunitar. Toată economia s-a globalizat. Foarte multe țări din afara spațiului european accesează România. (...) Eu am lucrat în industria alimentară, nu foarte mult timp, dar am reușit să  îmi dau seama de potențialul economiei. Sunt agenți econ care au venit pentru noi să intre în parteneriat cu companii din România", a precizat Mănăstireanu.

Cea de-a doua ediție a "Ingredients Show"  a fost structurată în cinci părți, o ședință plenară ți câte un workshop pentru fiecare domeniu esențial pentru industria alimentară românească, adică lapte, înghețată, carne, dulciuri și panificație. De asemenea, companiile partenere au organizat la standurile amenajate gustări de produse și demonstrații.
În program au fost cuprinse diferite prezentări, ca "Despre acrilamida", "Cum alegem corect grăsimile alimentare? Chimie, tehnologie, legislație", "Noul sistem  digital pentru managemenul calității și controlul siguranței alimentare", "Nutriția personalizată - nevoi și tendințe", "Laboratorul - tradiție, inovație și experiență pentru succesul afacerii dumneavoastră", "Analiza senzorială - factor esențial în dezvoltarea și inovarea produselor alimentare", "Prospețimea, noua tendință în industria de panificație și controlul acrilamidei", "Soluții DuPont la prepararea băuturilor cu valoare nutrițională" sau "Ingrediente naturale - alternativă pentru amelioratori în panificație".
Evenimentul de la Hotelul "Ramada" a fost organizat de Ro.aliment.







comentarii
1 comentarii

daca daea, marele specialist, a zis ca iarna nu-i ca vara si el a facut totul dupa manual, acum se confirma surpriza: in Romania au aparut in cateva luni peste 1000 focare si pesta s-a extins cu circa 35 km pe zi adica mai multe focare decat in toata Europa la un loc in ultimii zece ani, iar viteza e de cel 10 ori mai mare decat in celelalte tari (Ungaria, Belgia sau Ucraina) cu pesta.
dar nu-i bai ca noi stam calmi ca fiul lui daddy si-a vandut porcii o zi inainte de anuntul oficial si declararea carantinei. restul care au ramas fara animale, ghinion ! daea a zis ii despagubeste dar nu a zis cand. unii nici acum ca 2-3 luni nu au primit banii. ca sa nu vorbim de fondurile europene alocate pentru asta ca daea a zis ca noi nu avem nevoie de nimic ca nu-l putem scoate din afaceri pe nasul aceluias fiu al lui dragnea.
nu-i bai
16.10.2018 16:34
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA