Tribuna
PNL
Vizite în sedii şi plimbare ghidată în parc, de Noaptea Muzeelor, la Biblioteca ASTRA
Vizite în sedii şi plimbare ghidată în parc, de Noaptea Muzeelor, la Biblioteca ASTRA

Cu ocazia sărbătoririi Nopții Muzeelor, Biblioteca ASTRA Sibiu anunţă că invită publicul "să pornească într-o călătorie prin timp și povești, ghidată de specialiștii și voluntarii astriști". 

Astfel, sâmbătă, 18 mai, vizitatorii pot participa la diverse activități și experiențe destinate tuturor categoriilor de vârstă, propuse de biblioteca publică sibiană. 

"Vizitele în Palatul ASTRA vor dezvălui o altfel de istorie a spațiului cultural transilvănean. Între orele 17:00 și 23:00, vor fi deschise spre vizitare: Muzeul Asociațiunii (et. 1), cu valoroasele și fascinantele mărturii istorice referitoare la Asociația Transilvană pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român; Sala Festivă (et. 2), impresionantă prin arhitectură, acustică și istoria care palpită în fiecare colțișor; expoziția de pictură Doina Veturia Papp (et. 2), artist plastic sibian și strănepoată a lui George Barițiu.

Managerul Bibliotecii ASTRA, istoricul Răzvan C. Pop îi va însoți pe cei interesați într-o incursiune inedită în istoria Parcului Astra, a clădirilor și străzilor din zonă. Tururile ghidate sunt programate la orele 18:00, 20:00 și 22:00, promițând o experiență de neuitat. Punctul de pornire este intrarea în Corpul B al bibliotecii.
Cei mici sunt invitați, la ora 20, la „Povești în pijamale”, aventura literară fascinantă în care, timp de o oră, îi vor avea ca tovarăși pe bibliotecarii și voluntarii astriști și pe toate personajele simpatice din cărțile care vor fi citite", se arată în comunucatul transmis de BJ ASTRA.
Participarea la toate evenimentele din cadrul programului Noaptea Muzeelor 2024 la Biblioteca ASTRA Sibiu este gratuită. (D.C.)


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica