Tribuna
Viteza cu care circulă mașinile, în atenția polițiștilor
Viteza cu care circulă mașinile, în atenția polițiștilor
© Răzvan NEGRU / Arhivă

Săptămâna 1 –7 aprilie este dedicată prevenirii accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei neadaptate sau excesive, în condiţiile în care, la nivel naţional, viteza rămâne principala cauză generatoare de accidente de circulaţie cu consecinţe deosebit de grave.

Acţiunile poliţiştilor sibieni se înscriu în calendarul Asociației Polițiilor Rutiere TISPOL – SPEED.

Potrivit Poliției Sibiu, principalul obiectiv al activităților polițiștilor îl reprezintă conștientizarea participanților la trafic cu privire la consecințele accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive sau neadaptate, consecințe care, adesea, sunt din cele mai grave.

În acest context, oamenii legii reamintesc faptul că, în primele trei luni ale acestui an, pe raza județului Sibiu, viteza excesivă sau neadaptată a dus la producerea a 25 de accidente rutiere soldate cu decesul a patru persoane, rănirea gravă a 11 și rănirea ușoară a altor 42 de oameni.

În aceeași perioadă de referință, 3.079 de șoferi au fost amendați pentru că au circulat cu viteză peste limita legală, în cazul a 94 dintre aceștia fiind luată și măsura suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Polițiștii rutieri vor folosi toate dispozitivele radar din dotare și își vor îndrepta atenția cu precădere către șoferii care încalcă regimul legal de viteză, îndeosebi în zonele cu risc ridicat de producere a accidentelor de circulație, pe toate categoriile de drumuri.

comentarii
1 comentarii

"consecințe care, adesea, sunt din cele mai grave" Laura, tot greu cu limba romana.... Unde ai facut scoala, in Italia? Poti sa spui consecințe care, adesea, sunt din intamplare, sau sunt din gradina, dar trebuia sa scrii DINTRE cele mai grave. Ia mica publicitate de la Tribuna si cauta-ti un loc in constructii ca se plateste mai bine.
Radu
04.04.2019 15:28
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia