Tribuna
Violenţa în şcoală, abandonul şcolar şi absenteismul – subiecte de discuţie între părinţi, reprezentanţii autorităţilor şi cadrele didactice, la liceul din Mîrşa
Dan FRÂNCU
2543 vizualizari
Violenţa în şcoală, abandonul şcolar şi absenteismul – subiecte de discuţie între părinţi, reprezentanţii autorităţilor şi cadrele didactice, la liceul din Mîrşa

Joi după amiază, la Centrul de Documentare şi Informare "Pinocchio" din cadrul Liceului Tehnologic Mîrşa s-a desfăşurat o întâlnire a conducerii instituţiei de învăţământ şi cadrelor didactice cu  reprezentanţii Primăriei oraşului Avrig (inspector Diana Gafton - Serviciul Public de Asistenţă Socială şi  inspector Constantin Petre - şeful Poliţiei Locale Avrig),  Poliţiei oraşului Avrig (agent Alexandra Gemănaru şi elev Ştefan Puşcaşiu) şi părinţii copiilor ce învaţă la această unitate şcolară.
Scopul întâlnirii a fost acela de a aduce la cunoştinţa celor prezenţi câteva din problemele de actualitate identificate în activitatea instituţiei şcolare, în special chestiuni ce ţin de menţinerea unui climat de normalitate, ordine şi disciplină în cadrul acesteia.
"Lectoratul cu părinţii de astăzi a avut ca temă principală prevenirea abandonului şcolar, îmbunătăţirea frecvenţei şcolare şi a situaţiei la învăţătură, a rezultatelor şcolare la nivelul Liceului Tehnologic Mîrşa. În baza noului regulament de organizare şi funcţionare a instituţiilor şcolare, ce a intrat în vigoare încă de la începutul acestui an, colaborarea dintre unităţile şcolare, primărie, poliţia locală şi poliţia naţională este mult mai strânsă, prin activităţi lunare, prin raportarea tuturor situaţiilor de absenteism, a problemelor de comportament şi violenţă. Fiecare elev este monitorizat de către diriginţi, situaţia constatată este comunicată părinţilor (avem un instrument de lucru, pe care ei îl raportează lunar către comisia de colectare a absenţelor), după care vom înainta către responsabilii primăriei şi poliţiei toate cazurile deosebite, care se încadrează în prevederile regulamentare", ne-a informat consilierul educativ al instituţiei, prof. Sanda Stanciu.
Reprezentanţii Poliţiei Locale Avrig şi Poliţiei oraşului Avrig, completaţi de responsabilul Serviciului Public de Asistenţă Socială Avrig, au prezentat părinţilor care sunt reglementările legale aplicabile în situaţiile de constatare a abandonului şcolar, absenteismului şi violenţei în cadrul instituţiilor şcolare, precum şi măsurile ce se pot lua pentru evitarea apariţiei acestor situaţii.
Directorul Liceului Tehnologic Mîrşa, prof. Constantin Coropeţchi, s-a folosit de acest prilej pentru a prezenta părinţilor o succintă radiografie a situaţiei instituţiei, dar şi a problemelor apărute în activitatea acesteia. Un accent deosebit s-a pus pe faptul că educaţia şi formarea unei persoane încep în familie şi se definitivează în anii de şcoală.
Cei ce au avut anumite nelămuriri în legătură şi chestiunile prezentate, dar şi persoanele care au avut diverse alte probleme, au putut adresa întrebări reprezentanţilor autorităţilor ce au participat la întâlnire, iar unde a fost posibil, soluţiile au fost găsite imediat. De asemenea, la finalul întâlnirii, diriginţii au discutat problemele punctuale cu părinţii elevilor din fiecare clasă.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Transportul Public Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Tursib S.A
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA