Tribuna
PNL
Video:Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, sărbătorită, la "Gong”
Video:Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, sărbătorită, la

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu sărbătorește Ziua Internațională a Drepturilor Copilului prin promovarea Declarației Universale semnate de Organizația Națiunilor Unite.

În data de 20 noiembrie 1989 a fost semnată Convenția ONU cu privire la drepturile copilului, această zi devenind Ziua Internațională a Drepturilor Copilului în întreaga lume. Convenția este primul document internațional în care „drepturile copilului” sunt menționate și promovate în mod unitar, iar protecția copilului se impune de la sine. Cele patru principii de bază ale Convenției - non-discriminarea/ urmărirea celor mai bune interese ale copilului/  dreptul la viață, supraviețuire și dezvoltare/ respectul față de părerile copilului – au devenit astfel importante pentru întreaga lume.

În România, Convenția a fost ratificată prin Legea nr. 18/1990, la data de 28 septembrie 1990. Prevederile Convenției, au stat la baza elaborării Legii privind protecția și promovarea drepturilor copilului, prin care se fac cunoscute drepturile și libertățile de care trebuie să se bucure fiecare copil.

 

comentarii
1 comentarii

Ipocriților, primul drept al copilului este dreptul la viață, iar voi legiferați avortul!
Un comentator
20.11.2020 19:09
Din aceeasi categorie
Forumul German

PSD Sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Q-House

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia