Tribuna
Taximetriștii din Sibiu au protestat față de "concurența neloială pe care o fac serviciile de ridesharing". Ce le-a spus prefectul!
Taximetriștii din Sibiu au protestat față de
© arhiva Tribuna

Traficul rutier a fost blocat marți pe marile artere din Sibiu și la fel s-a întâmplat în mai toate orașele care au servicii de ridesharing, Bolt și / sau Uber. Taximetriștii au protestat față de concurența neloială pe care spun că o fac serviciile de ridesharing.

Taximetriştii au mărşăluit cu autovehiculele la o viteză de 5 - 10 kilometri pe oră pe străzile Ștefan cel Mare, Contantin Noica, , Dealului, Transilvaniei, Bulevardul Victorie, Corneliu Coposu, Bâlea, Bulevardul Vasile Milea și altele.

Taximetriștii au solicitat abrogarea OUG 49/2019 și o întâlnire cu reprezentanţii Guvernului pentru a se găsi soluţii. Ei spun că cifra de afaceri a companiilor de taximetrie, dar și veniturile taximetriștilor au scăzut cu cel puțin 30% în ultimii ani după aparția serviciilor de ridesharing.
Totodată, taximetriștii spun că în vreme ce platformele Uber sau Bolt pot folosi maşini vechi de până la 15 ani, autoturismele folosite ca taxi nu pot fi mai vechi de 10 ani.

Întâlnire cu prefectul Sibiului

“Marţi, 20.06.2023, în contextul protestului taximetriștilor, la care au participat aproximativ 200 de taximetre și care s-a desfășurat pe străzile și în fața principalelor instituții din oraș, prefectul județului Sibiu, domnul Mircea Dorin Crețu s-a întâlnit cu reprezentanții Asociației Taximetriștilor Independenți din județul Sibiu.

În cadrul întâlnirii, membrii asociației menționate mai sus și-au prezentat principalele doleanțe. Aceștia au solicitat abrogarea O.U.G nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto, aprobată prin Legea 204/2019 și alinierea activității „transportului alternativ” la politicile comune de transport al persoanelor.

Pe această cale, prefectul județului Sibiu, domnul Mircea Dorin Crețu i-a asigurat pe reprezentanții conducătorilor auto și administratorilor de taxi că solicitările lor vor fi transmise Guvernului României.

La rândul lor, aceștia i-au mulțumit domnului prefect pentru dialog, solicitudine și sprijin”.comentarii
15 comentarii

Pe noi ne interesează prețul mic și solicitudinea serviciului de taximetrie !
Nu ne interesează concurența sau ne_concurența !!

De ce să protejăm taximetria de concurență ? Nici măcar farmaciile nu beneficiază de așa ceva !!

Găsim deseori farmacii una lângă alta sau una peste alta !!
20.06.2023 15:50
Ride sharing pe naiba sunt tot taxi numai ca se apelează prin aplicatie proprie si zic ei ca se opresc pe drum sa mai ia pe cineva . Minciuni. Ar trebui cei care fac ride sharing sa aibe 1 maxim 3 calatorii platite pe zi...iar daca au mai multe sa fie taxi nu altceva. Sharing e cand soferul merge in aceasi directie si te ia cu el nu e cand platesti sa te duca ...exact ca taxiul
razvii99x
20.06.2023 17:17
Niste nenorociti care nu se spala decat de sarbatori, la care le pute rabla mai urat decat la ghena de gunoi, ar trebui sa se desfiinteze toate firmele de taxi sa ramana pe piata numai BOLT si UBER! Care, apropo, ofera si bon fiscal comparativ cu taximetristii jegosi, invechiti si imputiti!!!
20.06.2023 17:49
În 1982, Ceaușescu a aflat că multe camioane duc marfă undeva la sute de km, apoi se întorc goale !
Ca urmare, s-a instituit regula ca acestea să circule de preferință cu încărcături de la simpli cetățeni ( unii aveau de transportat mobilă , de ex sau alte obiecte grele ) contra unei taxe modeste.
20.06.2023 17:54
Ceausescu e mort demult, traim in democratie!!! Nimeni nu ma poate obliga sa iau taxi, daca eu vreau sa umblu cu Bolt sau Uber! Ce conditii iti pun la dispozitie cei din urma comparativ cu taximetrele de pe vremea lui raposatu’?!? Nu le convine, sa se reprofileze sau sa lucreze la fabrica, nu sa protesteze degeaba!
@ 17.54
21.06.2023 00:24
Evident ,sunt sectoare unde sunt necesare măsuri ,,anti_concurențiale,,

De exemplu, nicăieri în lume nu vezi farmacie lângă farmacie !
Și ,rareori, lanțuri de farmacii !

Supuse concurenței acerbe, farmaciile bagă chimicale non-stop în massele largi pop.ulare !

Iar prețurile cresc, în loc să scadă !!

Aici e hiba, nu la taximetre !
Agenteur-X7
21.06.2023 13:54
Sa fie farmacie perete in perete, cu atat mai bine, ceea ce inseamna progres, evolutie, dezvoltare!!! Cine ar mai vrea sa petreaca ore in sir la coada pentru doua pastile? TRAIASCA DEMOCRATIA SI CONCURENTA!
22.06.2023 01:04
Dacă democrația asta e atât de bună , de ce toate statele UE ( cu excepția României ) legiferează obligativitatea DISTANȚEI dintre farmacii ??
De ex, în Germania , 200 m , iar în mediul rural, 12 km ( ! ).

Să nu-mi spuneți că nemții sunt mai înapoiați decât noi...

E vorba aici de implementarea unor reguli de bună practică...dar cum ar putea un român să priceapă ce înseamnă asta ??
22.06.2023 17:02
Esti bolnav/a rau de tot! Te obliga cineva sa mergi la farmacie? Nu, poate doar sa ti iei tratamentul pentru cap!!! Sa fie farmacie langa farmacie, magazin langa magazin, mall lipit de alt centru comercial, important este sa ai de unde alege! Si sa ai bani evident, ceea ce nu este cazul tau!!! Nimeni nu poate opri expansiunea iar lanturile de farmacii, shop uri nu stau pe loc din cauza la cei cu lipsuri financiare! Nu ai bani, stai acasa!!!
@ 17.02
22.06.2023 17:36
Mă , tu ai auzit de Regulile de Bună Practică Farmaceutică ?

Dacă n- ai auzit ,atunci meri la oi !
22.06.2023 20:02
Du te tu la oi sau mai degraba la vite, boule, ca sa nu te mai deranjeze atat farmaciile! Sarantocule!!!
22.06.2023 23:50
Pt 23/50

Dacă aș avea un câine așa prost ca tine, aș telefona imediat la hingheri !!
23.06.2023 13:09
Apelez eu inainte la SALVARE sa te duca direct la spitalul pentru boli mintale!!! Dar legat si sub tratament psihiatric, cum vei ajunge la farmacie?
Pt. BOUL13.09
24.06.2023 01:34
Deduc ca boul are mare valoare fata de un caine---- ar fi o mica valoare pentru caine daca ar fi in Coreea sau China-- e un deliciu alimentar pentru ei. -- Ma mira faptul ca moralitatea in Romania e la mica inaltime -- ceva normal ca si injuraturile fara numar-- Romani cand va veti trezii si sa va respectati intre voi??
24.06.2023 08:04
Mai intai invata sa te exprimi corect!!! Dupa comentariul dinainte precis esti un sas frustrat, mars de aici, nu te tine nimeni legat cu forta in Romania, nebunule! Nu inca!!!
@ 8.04
25.06.2023 10:05
Din aceeasi categorie
Q House

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Magazin
Licitatie publica

ACCENT MEDIA