Tribuna
VIDEO. Spații de servicii pe Autostrada Sibiu-Orăștie, lângă Miercurea Sibiului. Lucrările au început cu amenajarea platformei
Sorana MAIER
2300 vizualizari
VIDEO. Spații de servicii pe Autostrada Sibiu-Orăștie, lângă Miercurea Sibiului. Lucrările au început cu amenajarea platformei

Autostrada Sibiu – Orăștie va avea, în premieră, spații de servicii cu grupuri sanitare, de o parte și de alta, pe ambele sensuri de mers.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a scos la licitație execuția lucrărilor pentru care a alocat 1,53 milioane lei.

Spațiile de servicii vor fi amenajate în judeţul Sibiu, la aproximativ 4,00 km de localitatea Cunţa, judeţul Albă și la aproximativ 3,00 km de localitatea Miercurea Sibiului, pe lotul 3 al Autostrăzi Orăştie — Sibiu.

sursa video: Youtube

Deja, în zona din apropierea localității Miercurea Sibiului au loc lucrări la structura pe care vor fi amplasate construcțiile.

 „Amplasamentul pe care vor fi realizate lucrările prezentate în acest caiet de sarcini este amenajat cu o saltea de piatră spartă 0-63 mm, cu grosimea de 2x30cm, armată cu două rânduri de geogrile cu rezistenţa de minim 60 kN/m pe ambele direcţii. Construcţiile pentru grupurile sanitare se vor amplasa în aceste spații de servicii, vor fi fundate direct pe pernă armată fără a o perfora”, este stipulat în Caietul de sarcini.

Proiectul prevede construcția celor două grupuri sanitare de o parte și de altă a autostrăzii, realizarea instalațiilor termice, electrice, de alimentare cu apă aferente fiecărei clădiri.

 

Lucrări în etape

 

Lucrările sunt împărțite în patru etape distincte, prima etapă fiind cea pentru realizarea și amenajarea platformei ce va fi executată în regie proprie de către DRDP Cluj, care presupune îmbunătățirea terenului de fundare și care deja sunt în curs de desfășurare.

Ulterior, în baza contractului de lucrări semnat cu SC Hidroconstrucția SRL, se vor desfășura lucrări pentru căile de rulare destinate autovehiculelor mici și grele, realizarea acostamentelor, a umpluturilor de pământ pe zona spațiilor verzi, realizarea dispozitivelor de scurgere a apelor, rigole de acostament și rigole carosabile precum și realizarea a patru podețe noi tubulare.

În baza unui alt contract, semnat cu SC REP CONS SRL, urmează proiectarea sistemului de iluminat și branșament și execuția branșamentului și a sistemului de iluminat pe întreagă suprafață a parcărilor.

Cea de-a patra etapă este cea referitoare la licitația lansată de CNAIR și vizează realizarea clădirilor pentru grupurile sanitare și a utilităților necesare.

„Antreprenorul va programa lucrările iar Managerul de Proiect/Șeful de Șantier al DRDP Cluj va aprobă programul de execuție, corelat cu stadiul și execuția stratului de balast, pentru a evita și elimina posibilitatea execuției săpăturilor în statul de balast pentru pozarea conductelor necesare instalațiilor de alimentare cu apă, canalizare, și de alimentare cu energie electrică. Realizarea lucrărilor prezentate în prezentul caiet de sarcini se va corela și cu lucrările de branșament cu energie electrică”, mai prevede Caietul de sarcini.

Ofertanții mai pot depune documentele până în data de 23 iulie.

Autostrada Sibiu-Orăștie a fost inaugurată la finalul anului 2013, însă nu are până în prezent amenajate spații pentru servicii.

© Arhivă
© Arhivă
© Arhivă


comentarii
1 comentarii

Am călătorit recent pe A1 între Sibiu și Șoimuș și am observat că autostrada Sibiu -Orăștie are amenajate până în prezent 3 spații de servicii după cum urmează:1. Între Cristian și tunel; 2. în dreptul localității Cut; 3. În apropiere de Șibot...mai adaug doar că știrea tocmai publicată de Tribuna a fost deja publicată, după cum se poate observa, pe 9 Iulie a.c. Lucrările la spațiul de servicii de la Miercurea Sibiului au început încă de la începutul lunii mai. Tribuna sunteți penibili!
vechi cititor
21.07.2019 01:08
Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Pastravaria Laita
Licitatie publica

accentmedia