Tribuna
VIDEO: Protest cu 2.500 de profesori și personal nedidactic în fața Prefecturii Sibiu
VIDEO: Protest cu 2.500 de profesori și personal nedidactic în fața Prefecturii Sibiu

Sindicatul Învățământului Preuniversitar Sibiu, afiliat la Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” a organizat vineri, 26 mai 2023, pichet în fața Instituției Prefectului Județului Sibiu la care au participat aproximativ 2.500 de persoane.

Datorită numărului de participanți acțiunea a constituit dovada nemulțumirii foarte clar exprimate, în stradă și zgomotos, de către angajații personal nedidactic, personal auxiliar, personal didactic de predare, reprezentanți ai părinților și elevi.

Președintele Sindicatului, prof. Gheorghe Leonard Stancu, împreună cu o delegație formată din membrii Biroului Excutiv al S.I.P. Sibiu și lideri S.I.P. din unitățile școlare de pe raza județului Sibiu, au avut o întălnire cu prefectul județului Sibiu, Mircea-Dorin Crețu, împreună cu subprefecții, căruia i-au înmânat o adresă cu istoricul declanșării actualei greve, revendicările angajaților din învățământ, cu precizarea că greva generală nu se va opri până când greviștii vor fi mulțumiți de ceea ce guvernul va oferi.

Greva generală continuă și săptămâna viitoare, spun sindicaliștii. (L. B.)







comentarii
9 comentarii

Profesorii au ajuns batjocora politicienilor in multe tari,deoarece "hotia cu acte in regula" a ajuns la limite exagerate si din nefericire nu mai sant bani la buget(deoarece santeti cea mai mare clasa bugetara-300000 de angajati) iar cei care impart legea trebuie platiti gras ca sa ii amane si sa ii scape de pedepse pe smecheri.Totul porneste de la bani ,pile si comfort,asa ca cei tineri orientati-va spre scoli private spre part-time job, sau chiar spre o alta profesie.
ION
26.05.2023 16:26
Un exemplu clar doamna Campean : a fost cadru didactic,a facut faculatatea de drept si acum prin politica(pnl-ista) este Presedinta Consiliului Judetean ,aleasa nu numita de ca centru(Bucuresti).
ION
26.05.2023 16:31
Ce bani, domnule? De unde bani? Avem alte priorități: măști, combinezoane de protectie, prime pentru medici și asistente, saci de cadavre, seruri sigure și eficiente, publicitate și reclame, teste, alte produse și medicamente medicale, izolete etc.
Nu vă ajunge că ați scăpat cu viață, ce bani mai vreți?
Acum avem nevoie de submarine, F-35, proiectile, cazare pentru militarii străini, bani pentru refugiați, BMW-uri și limuzine pentru aparatul represiv, subvenții pentru marii latifundiari și altele. Și voi vreți bani? Avem o lege nouă a educației. Nu va mai fi nevoie sa predați nimic. AI și google va face tot. Voi doar trebuie să-i reeducați pe copii. Ideologic și progresist. Atât. Pentru asta nu e nevoie de multă minte. Așa că nu vă mai dăm nimic. Și asa primiți prea mult pentru câți tâmpiți scoateți.
Un cititor
26.05.2023 16:41
Sa fie pensii speciale nu scoala
26.05.2023 20:46
Preluare din ziarul Gandul:
"O profesoară de 38 de ani de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Capitală nu a intrat în grevă alături de ceilalți colegi ai săi dascăli și a ales să-și continue orele. Ea spune că după părerea sa este ”o grevă imorală, o grevă șantaj”, dar că este totuși de acord cu ceilalți colegi de breaslă care au ales să protesteze împotriva salariilor mici și a condițiilor grele din școlile românești."
Este exact ce scriam si eu acum cateva zile: ce fac profesorii acum - chiar daca au (si au!) dreptate - este un abuz privind dreptul la greva, este un santaj. Dece nu fac greva in vacante sau la inceputul anului scolar? Dece trebuie sa-si bata joc de elevi, de drepul acestora la invatatura? "Romania educata" e in primul rand datoria educatorilor cu mintea deschisa, nu a plafonatilor deranjati de orice schimbare care le strica rutina, nu a sindicalistilor care fac jocuri politice! Corect: "greva imorala, greva santaj"!
Cititescu
27.05.2023 09:35
Din păcate statul progresist a înlocuit dreptul la învățătură cu obligația la educație.
Elevii nu învață la școală mai nimic folositor. În schimb sunt reeducați cu ideologia progresistă. Majoritatea profesorilor sunt și ei reeducati. Neștiind să facă altceva folositor, se agață de aceste locuri de muncă stresante și prost plătite. Asta e cauza grevei.
Un comentator
27.05.2023 13:43
Pt 19/35
De acord ! Profesorii ar trebui să facă grevă numai noaptea sau în zilele libere !

Dar iată că salariile personalului nedidactic ( ! ) se majorează ; lupta profesorilor nu a fost în zadar !!
Venatores Bubalorum
27.05.2023 14:23
Profesoara aceea de la Colegiul Sincai este buna de pus in rama! Asa ceva mai rar!
28.05.2023 10:55
Nu cu mult timp în urmă, aceeași profesori susțineau restricțiile și forțau copiii să stea cu mască în școală. Ba mai mult, se injectau cu mândrie. Ăștia merită recunoștință?
Un alegator
28.05.2023 10:55
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA