FITS 2024
Tribuna
VIDEO: Procesiune cu torțe pe străzile din centrul Sibiului
VIDEO: Procesiune cu torțe pe străzile din centrul Sibiului

Numeroși credincioși au participat marți seara, la slujba Privegherii oficiată în seara dinaintea hramului Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, ocrotitorul Ardealului.

Slujba Vecerniei şi Litia au fost oficiate de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului.

După Vecernie, a urmat procesiunea prin zona centrală a Sibiului cu icoana şi moaştele Sfântului Ierarh Andrei Şaguna.

Jandarmi şi militari sibieni au purtat făclii şi au însoţit soborul de preoți în procesiunea de pe străzile din centrul istoric al oraşului.

„De 11 ani cel care a fost primul Mitropolit al Transilvaniei, cei care a reînființat Mitropolia Transilvaniei, cel care s-a preocupat nu numai de emanciparea spirituală, ci și intelectuală și socială a națiunii române din Transilvania, Sfântul Andrei ne ocrotește și pe noi”, a spus ÎPS Laurențiu, MItropolitul Ardealului.(L. B.)

 

comentarii
3 comentarii

Evul Mediu
Ion
01.12.2022 08:29
fara popi si armata nu se poate ! Ultimii la invatatura, dar primii la ceremonii !! De-asta arata romania asa cum arata !
02.12.2022 19:39
Doi dobitoci au si sarit cu comentariile impotriva Bisericii.
Voi, curistii lui Soros nu aveti nici un Dumnezeu. Pentru voi toate sunt pe din dos. De cand ii spuneti invatatura la propaganda voastra progresista, "Romania Educata" a devenit tot mai needucata si mai indoctrinata.
Iar ce promovati voi, acum, este chiar ca in Evul Mediu, cu politicile voastre progresiste, cu viermi si gandaci de mancare, inghetand de frig in bezna, fara curent. Injectati cu otravuri, batuti si batjocoriti pe strada de negrii si musulmani, occidentul s-a indobitocit de-a binelea.
Marius
04.12.2022 19:22
Din aceeasi categorie
CONTINENTAL

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica