Tribuna
VIDEO. Prima filială a BJ ASTRA, deschisă la Cisnădie, pe muzica naiului
Andra MARINESCU
4383 vizualizari
VIDEO. Prima filială a BJ ASTRA, deschisă la Cisnădie, pe muzica naiului
Biblioteca ASTRA și-a deschis prima filială din județ, la Cisnădie, pe care a inaugurat-o vineri, în prezența comunității locale și a autorităților județene. Potrivit dr. Silviu Borș, BJ ASTRA este, până acum, singura bibliotecă județeană din țară care și-a deschis filială în afara reședinței de județ unde își are sediul.


Vineri a fost sărbătoare la Cisnădie, orașul care, de vineri, are bibliotecă cu circa 3.850 de volume pentru toate vârstele și gusturile, în incinta Casei de Cultură. "Această comunitate a așteptat mult un astfel de edificiu cultural. Întotdeauna am susținut că biblioteca este menită să aducă contribuții la construcția memoriei locale, de aceea intenționăm să realizăm și un raft cu elemente locale, cu personalități din Cisnădie", a spus dr. Silviu Borș, directorul BJ ASTRA Sibiu.
La eveniment a fost prezent și Radu Nechifor, directorul Casei de Cultură a orașului Cisnădie, care a susținut și un scurt recital la instrumentul cu care s-a făcut cunoscut, naiul. "Mă bucur că am reușit să deschidem la Cisnădie o bibliotecă publică. Personal, abia pe la sfârșitul facultății am descoperit plăcerea cititului, că este o activitate incredibil de relaxantă și frumoasă să îți petreci timpul într-o librărie sau bibliotecă, să stai acolo ore în șir, să poți să treci prin mințile atât oameni. Biblioteca inaugurată acum aș vrea să fie un loc unde cisnădienii să vină cu drag, să se simtă bine", a spus Radu Nechifor.
Din partea Consiliului Județean Sibiu, vicepreședintele Christine Manta-Klemens a subliniat faptul că biblioteca de la Cisnădie se adresează tuturor vârstelor. "Este bine că aici pot veni și adulți, și copii. Ne bucurăm că suntem la prima filială a BJ, cu atât mai mult cu cât este și Anul Centenarului", a spus vicepreședintele CJ Sibiu.
La final, viceprimarul orașului Cisnădie, Dan Mihai Filip, a adăugat că evenimentul de vineri a adus un moment istoric pentru localitate. "Este un moment istoric pentru noi, că s-a reușit redeschiderea acestei biblioteci. Sunt ferm convins că vor veni toți locuitorii comunității noastre", a spus acesta.
După inaugurarea festivă, toți cei prezenți au putut povesti pe îndelete la un pahar de șampanie, scriindu-și, totodată, gândurile, în Cartea de onoare a Bibliotecii.
Un abonament la Biblioteca din Cisnădie costă 11 lei/ adult și 5,5 lei/ copil. În cazul în care volumul căutat nu se găsește în rafturile bibliotecii din localitate, doritorii pot face o cerere către sediul central din Sibiu și în câteva zile publicația dorită ajunge la Cisnădie.

FOTO: Răzvan NEGRU

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia