Tribuna
VIDEO Preşedintele Klaus Iohannis a verificat spaţiile unde se va desfăşura Summit-ul: „Lucrurile sunt foarte bine pregătite!"
VIDEO Preşedintele Klaus Iohannis a verificat spaţiile unde se va desfăşura Summit-ul: „Lucrurile sunt foarte bine pregătite!

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a ajuns marţi la Sibiu, în Piaţa Mare, unde a verificat spaţiile ce vor găzdui evenimentele Summit-ului din 9 mai.
Iohannis a intrat în jurul orei 12.30 în sediul Primăriei Sibiu, după care a vizitat corturile unde vor avea loc conferințe şi apoi a mers la Muzeul Naţional „Brukenthal", unde a vizitat sala ce va găzdui dineul oficial.

„În oraş, lucrurile sunt foarte bine pregătite, oraşul arată foarte bine. Primăria, doamna primar Fodor, s-au străduit foarte mult încă de când s-a ştiut că se va organiza acest Summit. Şi rezultatul se vede! Astăzi voi vizita toate locaţiile unde se desfăşoară evenimente ale Summit-ului şi conexe Summit-ului. Din informaţiile mele de până acum ştiu că totul este foarte bine pregătit", a declarat Iohannis.
La Summit sunt aşteptați 27 de şefi de stat şi de guvern din ţări europene, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt şi circa 800 de jurnalişti.

„În muzeu va avea loc dejunul informal. Toate întâlnirile au loc în format de Consiliu, deci nu vă imaginați că e un dejun festiv, este un dejun tehnic. Se mănâncă, dar noi în timpul dejunului continuăm discuțiile începute în Atrium, asta înseamnă un dejun de lucru. Deci în timp ce vorbim  şi mâncăm, dar sigur şi dacă este un dejun tehnic, un ambient plăcut este potrivit şi cred că aceste clădiri foarte frumoase pe care le avem în Sibiu vor fi puse în valoare încă mai mult dacă atrag atenția prin astfel de manifestări. Apreciez deschiderea proprietarilor clădirii şi deschiderea conducerii Muzeului pentru această colaborare”, a spus Iohannis, după care întrebat fiind dacă dejunul va fi cu produse româneşti, a răspuns că acesta „va fi cu mâncare”.

Despre premierul Dăncilă: „Nu este nicio rea-voinţă, nicio rea-credinţă”

Preşedintele României a explicat şi situația legată de lipsa premierului României de la Summit.
„Fiecare stat are un singur reprezentant, iar arhitectura constituţională a României este de aşa natură că reprezentantul României în Consiliul European este preşedintele ţării, în cazul acesta eu. La Sibiu vor fi întâlniri numai în format de Consiliu European, nu este prevăzută nicio manifestare în alt format. Noi facem invitaţii pentru Consiliul European doar preşedintelui Parlamentului European, care vine în deschiderea Consiliului European şi face o prezentare, atât. Este cutuma la Consiliul European. Aceste invitaţii le face preşedintele Consiliului European, care este domnul Tusc, în consecinţă toată discuţia este una puţin artificială şi izvorâtă din faptul că nu se cunoaşte prea bine arhitectura constituţională a României. Nu este nicio rea-voinţă, nicio rea-credinţă, pur şi simplu aici este locul preşedintelui în Consiliul European şi noi ne întâlnim aici ca să lucrăm şi să lucrăm la un lucru foarte important: la agenda strategică pentru următorul mandat al instituţiilor europene”, a mai spus şeful Statului.


Mesaj pentru Europa


„Mesajul nostru este unul foarte clar, este mesajul pe care l-am repetat de foarte multe ori: eu îmi doresc şi împreună cu mine toţi românii o Uniune Europeană puternică, integrată, orientată spre cetăţean, care garantează şi securitatea cetăţeanului, permite aprofundarea pieţei unice şi care este generatoare şi de bunăstare şi de securitate pentru fiecare cetăţean. Sigur, lucrurile vor fi mult mai bine detaliate în ceea ce sper că se va numi „Declaraţia de la Sibiu”, pe care o pregătim şi care va fi pusă în discuţie joi, iar după aceea va fi dată şi publicităţii. Eu mi-aş dori (...) să avem o declaraţie foarte optimistă în prag de alegeri europene. Uniunea Europeană a parcurs şi a rezolvat atâtea crize şi cred că este nevoie de un mesaj de optimism orientat spre viitor şi care arată că noi, liderii, suntem dispuşi să mergem mai departe, să realizăm ce promitem”, a mai declarat Klaus Iohannis.

 


comentarii
1 comentarii

Felicitări organizatorilor! Felicitări personalului Muzeului Brukenthal!
Super
07.05.2019 21:54
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia